Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πάνω από 1000 θέσεις εργασίας από την κινεζική ανάπτυξη στο Χα –Ποτάμι

- Ο μεγιστάνας της κινεζικής εταιρείας China Glory, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα αξιοποιηθεί ντόπιο εργατικό δυναμικό
-Το έργο θα έχει διάρκεια τρία χρόνια
-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα παραχωρηθούν όλες οι αναγκαίες διευκολύνσεις για την αδειοδότηση της συγκεκριμένης ανάπτυξης
-Μέχρι €400εκ τα κέρδη για την Κύπρο

Έργο με μεγάλες προσδοκίες, θα είναι το Venus Rock Golf Resort στην περιοχή Χα- Ποταμι, το οποίο θα περιλαμβάνει, δύο γήπεδα γκολφ, ξενοδοχείο 5 αστέρων (Nikki Beach Hotel), 2 μεγάλα αθλητικά κέντρα, εμπορικό κέντρο και οικιστικές μονάδες.

Το πρωί, αντιπροσωπεία του κινεζικού ομίλου China Glory, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, από τον οποίο έλαβε διαβεβαιώσεις για την παραχώρηση διευκολύνσεων, σε γραφειοκρατικό επίπεδο, για την ομαλή διεξαγωγή του έργου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του επενδυτικού ομίλου, κύριος Ζιανγ, δεσμεύθηκε, ότι πέραν από τη ώθηση που θα δώσει η ανάπτυξη, με την προσέλκυση τουριστών, θα ανοιχθούν πάνω από 1000 θέσεις εργασίας, για τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί, όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός, κυπρίων εργαζομένων.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κύριος Ζιάγνκ, ανέφερε ότι η εταιρεία του ανέλαβε να εντοπίσει ένα χώρο με πλούσιες φυσικές πηγές και κατέληξε στην Κύπρο, η οποία, όπως είπε προσφέρεται για επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Αριστοδήμου ο οποίος συνόδευσε τον κινέζο επιχειρηματία στον Πρόεδερο Αναστασιάδη, τα άμεσα κέρδη από το μεγάλο deal, ανέρχονται στα €40εκ με προοπτική τα επόμενα χρόνια να ανέλθουν μέχρι τα €400εκ,

«Η όλη επένδυση, μέχρι την ολοκλήρωση της τα προσεχή δύο-τρία χρόνια, μπορεί να φτάσει περίπου στο €1,5δις και άμεσα υπάρχουν πολλαπλά οφέλη, τόσο στο θέμα της εργοδότησης για την αποπεράτωση του έργου όσο και στα άμεσα έσοδα από πλευράς φορολογιών, άμεσων και έμμεσων» είπε.

«Στο παρόν στάδιο» πρόσθεσε ότι «μπορεί να είναι γύρω στα €40 εκ, αλλά μέχρι την ολοκλήρωση του έργου μπορεί και να φτάσουν στα €400 εκ.».

Παράλληλα εξήγησε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η επένδυση, διότι στέλνει πολλαπλά μηνύματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ότι η Κύπρος ακόμη είναι εδώ, προσελκύει επενδυτές και υπάρχει μέλλον σε αυτό τον τόπο».

Όπως ανέφεραν πηγές από το Προεδρικό, πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών χρόνων και παρόμοιο του δεν έχει ξαναδεί η Μέση Ανατολή. 

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου