Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

-Το 2014 η αποκοπή διαφήμισης στο ΡΙΚ
-Υπό προϋποθέσεις συναινεί και το ΔΣ του ιδρύματος
-Πυρά συντεχνιών κατά της διεύθυνσης




Δεύτερες σκέψεις έκανε ο ΔΗΣΥ, αντικαθιστώντας την πρόταση νόμου για αποκοπή των διαφημίσεων, στο κρατικό ίδρυμα (ΡΙΚ), από το νέο χρόνο και όχι εντός του 2013.

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο συναίνεσης και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος νοουμένου ότι θα διεξαχθεί συζήτηση για εξεύρεση των πόρων που θα χάσει από τη διαφήμιση.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, στην οποία συνεχίστηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του ιδρύματος ο οποίος θα είναι μειωμένος φέτος κατά 20%, δήλωσε ότι «ο ΔΗΣΥ, θα καταθέσει πρόταση νόμου, ώστε να αρχίσει η διαδικασία, από το 2014».

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα θεσπιστεί ένα νέο πλαίσιο, στο οποίο θα είναι διακριτός ο ρόλος του ΡΙΚ, ως αποκλειστικού φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να ξεκαθαρίσουν οι όροι του παιγνιδιού στην αγορά».

Για φέτος είπε θα αποφύγουν να προκαταλάβουν εκ των προτέρων μια διαδικασία που είναι στα μέσα του χρόνου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ Μάκης Συμεού, εξέφρασε ικανοποίηση για τη διαφοροποίηση της πρότασης του ΔΗΣΥ, γιατί δίνεται η δυνατότητα στο ΡΙΚ να αντιδράσει στην αποκοπή των εσόδων, με τρόπο που δεν είναι βίαιος.

Μάλιστα ο κ. Συμεού δήλωσε ότι «βλέπουμε θετικά την έγκαιρη και σταθερή συζήτηση για τη χρηματοδότηση του ιδρύματος» αφήνοντας να νοηθεί ότι εάν αποφασιστεί μέσα από διάλογο η αποκοπή της διαφήμισης, δεν φέρουν ένταση.

«Αν κάθε χρόνο διαφοροποιούνται στα μέσα της χρονιάς προτάσεις, αυτό είναι αρνητικό όχι μόνο για το ΡΙΚ αλλά και για οποιοδήποτε άλλο οργανισμό» είπε και επεσήμανε ότι «το ΡΙΚ θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερες διαφημίσεις».

Ο πρόεδρος της ΣΥΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ Κώστας Κώστα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του διότι όπως είπε για πρώτη φορά δεν κλήθηκαν οι συντεχνίες κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ.

Παράλληλα χαρακτήρισε την πρόταση του ΔΗΣΥ ως μια συνειδητή απόφαση διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Το ΡΙΚ διαπραγματεύεται τα προγράμματα του και αν περάσει κάτι τέτοιο τότε κάποια τμήματα του ΡΙΚ δεν θα έχουν δουλειά».

Ο Πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου, εξέφρασε την έκπληξη του, ότι ενώ οι συντεχνίες προσπαθούν να πείσουν τους βουλευτές να μην αποδεχθούν την πρόταση για αποκοπή της διαφήμισης, ο Πρόεδρος του ΔΣ αποδέχθηκε εμμέσως από την 1/1/2014 να τερματιστούν οι διαφημίσεις στο ΡΙΚ.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι θα «θα πρέπει να συζητηθεί η απώλεια εσόδων, στη βάση των εισπράξεων».

«Το ΡΙΚ» πρόσθεσε «συζητεί το θέμα εντούτοις θέλει να παραθέσει τις θέσεις του, ώστε να βρεθεί τρόπος να εισπραχθούν τα χρήματα τα οποία θα χαθούν από τις διαφημίσεις».

Ρεπορτάζ: Ηρώ Ευθυμίου

Πηγή: Newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου