Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Άνετη πρεμιέρα ο Federer.


Ο Βασιλιάς του παγκόσμιου τένις Roger Federer ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Roland Garrοs, ξεπερνώντας άνετα το εμπόδιο του Pablo Carreno-Busta, με 6-2, 6-2, 6-3, μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο Ελβετός συμμετέχει για 54η συνεχόμενη φορά σε Grand Slam δείχνοντας διψασμένος για τον 2ο τίτλο στην καριέρα του στο Παρίσι.




Ο κάτοχος 17 major τίτλων έκανε μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση, παίζοντας όσο χρειάζεται για να πάρει την νίκη απέναντι στον Ισπανό Carreno-Busta, που δεν ακολούθησε καθόλου τον ρυθμό του αγώνα.
Ο 31χρονος ξεκίνησε μαγικά κάνοντας στο 1ο σετ ένα σερί 5 κερδισμένων games και στην συνέχεiα δίχως να νιώσει απειλημένος, ολοκλήρωσε το σετ σε 29 λεπτά με 6-2.
Στο 2ο σετ η κατάσταση ήταν παρόμοια με τον "Βασιλιά" και πάλι να παίρνει εξαιρετικά γρήγορα προβάδισμα με 4-0. Ο Federer χωρίς κανένα απoλύτως πρόβλημα ολοκλήρωσε το σετ με 6-2 μετά από 23 μόλις λεπτά.
Το 3ο και τελευταίο σετ, ο Roger έδειχνε πολύ χαλαρός μετά και από το break που κέρδισε στο 1ο στο game, σβήνοντας κυριολεκτικά τις μηχανές. Με αρκετή σταθερότητα και ευκολία ο Ελβετός κατέκτησε το σετ με 6-3, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τον 2ο γύρο.
Ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών σημείωσε 10 άσσους από τους συνολικά 33 winners, ενώ πραγματοποίησε και 19 αβίαστα λάθη. Αυτή ήταν η 55η νίκη του Federer στο Roland Garros που φιλοδoξεί για την 2η κατάκτησή του, μετά το 2009. Πέρσι ο 31χρονος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά χάνοντας εύκολα από το Νο1 στον κόσμο Novak Djokovic. Η φετινή σεζόν δεν είναι και η καλύτερη για τον Roger καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει κατακτήσει κανένα τίτλο, ενώ στον μοναδικό τελικό που βρέθηκε στην Ρώμη στα πλαίσια του BNL d'Italia ηττήθηκε από τον Rafael Nadal.
Επόμενος αντίπαλος για το Νο2 του ταμπλό θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης μεταξύ των Somdev Devvarman και Daniel Munoz De La Nava.

Source:  http://www.tennisnews.gr/world-tennis/grandslams/rolandgarros/10778-federer

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου