Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν εν ζωή οι Κυπριακές Αερογραμμές
















Η αντιπροσωπία της ΠΑΣΥΠΙ συναντήθηκε το πρωί με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η Παγκύπρια Συντεχνίας των Πιλότων εκφράζει τη στήριξη της στις προσπάθειες της διυπουργικής επιτροπής η οποία έχει την ευθύνη για την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η ΠΑΣΥΠΙ δια του Προέδρου της Πέτρου Σουππουρή, δήλωσε πως στη σημερινή συνάντηση έγινε μια εις βάθος συζήτηση για θέματα που έχουν αν κάνουν με την πρόοδο της υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η διυπουργική επιτροπη, πρόσθεσε, είναι αποφασισμένη και προσωρεί τάχιστα τόσο στην αποχώρηση του προσωπικού όσο και στην κάθοδο εμπειρογνωμόνων για να χειριστούν την εταιρία μέχρι το τέλος του 2013. «Η κυβέρνηση, το ΔΣ και η Διεύθυνση πρέπει να αποφασίσουν σύντομα να φέρουν τους εμπειρογνώμονες στην Κύπρο» τόνισε.

Ξενίζει, ανάφερε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν θέλουν οι άλλες συντεχνίες και η υπό παραίτηση διεύθυνση και διοίκηση, το γεγονός ότι δεν θέλουν να έρθουν στην Κύπρο ξένοι εμπειρογνώμονες.

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΠΙ, εκτός από τις ανησυχίες της για την στάση των άλλων συντεχνιών, τις καλεί, , μακριά από σκοπιμότητες και στενά συνδικαλιστικά συμφέροντα, να σταματήσουν να φέρνουν προσκόμματα στην ομαλή εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης και να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια για διάσωση της εταιρίας.

Πηγή: NewsitCY

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου