Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κρίσιμη συνεδρία Εθνικού Συμβουλίου για Οικονομία


- Επί τάπητος όλες οι εξελίξεις για οικονομία, τράπεζες, κυπριακό
- Στο τραπέζι και οι πιέσεις για επίλυση κυπριακού
- Παρόν Βασιλείου - Χριστόφιας
- Απουσιάζουν οι οικονομικοί εκπρόσωποι κομμάτων
 

















Τυπική στην ώρα τους ήταν όλοι οι συμμετέχοντες στο Εθνικό Συμβούλιο για την Οικονομία, το οποίο συγκάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με στόχο τη συζήτηση όλων των εξελίξεων γύρω από την Οικονομία.

Στο επίκεντρο της πρώτης Εθνικής συνεδρίας για την οικονομία, μεταξύ άλλων θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης, οι εξελίξεις γύρω από την Τρ. Κύπρου, η εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, η διαχείριση του μνημονίου, οι εισηγήσεις των κομμάτων για έξοδο από το μνημόνιο και η πρόταση του ΑΚΕΛ που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Αναμένεται επίσης θα τεθεί και το κυπριακό πρόβλημα στο τραπέζι από τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του newsit.com.cy ο κ. Κασουλίδης θα αναφερθεί στις πιέσεις που δέχεται η Κύπρος για έναρξη των συνομιλιών και επίλυση του κυπριακού γεγονός που η Κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει τους επόμενους τουλάχιστον μήνες, επικαλούμενη την κρίσιμη οικονομική περίοδο που διέρχεται η Κύπρος.

Πολιτικοί αρχηγοί και τέως Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέφθαναν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο ένας μετά τον άλλο γύρω στις 9.30 που ήταν καθορισμένη η έναρξη της συνεδρίας.

Από μέρους του ΔΗΣΥ συμμετέχουν ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και ο αναπληρωτής πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου.

Από το ΑΚΕΛ ο ΓΓ Άντρος Κυπριανού και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Κατσουρίδης από το ΔΗΚΟ ο πρόεδρος Μάριος Καρογιάν και ο Υπουργός Παιδείας και γραμματέας του κόμματος Κυριάκος Κενεβέζος.

Από την ΕΔΕΚ ο πρόεδρος Γιαννάκης Ομήρου και ο επίτιμος πρόεδρος Βάσος Λυσσαρίδης, από το ΕΥΡΩΚΟ ο πρόεδρος Δημήτρης Συλλούρης και ο γραμματέας του κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου και από τους Οικολόγους ο ΓΓ Γιώργος Περδίκης και ο εκπρόσωπος για οικονομικά θέμα Άδωνης Γιάγκου.

Στη συνεδρία συμμετέχουν επίσης και πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου και ο επίσης τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων για θέματα οικονομίας απουσιάζουν από τη συνεδρία όπως ο Νικόλας Παπαδόπουλος ΔΗΚΟ και Σταύρος Ευαγγόρου ΑΚΕΛ.

Ρεπορτάζ: Ηρώ Ευθυμίου 
Source: NewsitCY

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου