Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σοκαριστική καταγγελία! Ξυλοκόπησαν άγρια 20χρονο Σύρο!

Νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα! Θύμα αυτή τη φορά ένας 20χρονος από τη Συρία.







Σήμερα, μόλις λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος σχετικά με την άγρια επίθεση που δέχτηκε στην πλατεία Αττικής ένας 15χρονος Αφγανός, γίνεται γνωστή και νέα ρατσιστική επίθεση στην ίδια περιοχή.


Θύμα, ένας 20χρονος από τη Συρία οποίος το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που έβγαινε από το σταθμό του Μετρό στην πλατεία Αττικής ξυλοκοπήθηκε άγρια από πέντε άντρες που ήταν ντυμένοι στα μαύρα.

Η νέα σοκαριστική καταγγελία που έρχεται στο φως έγινε και πάλι από τον Νικήτα Κανάκη, πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου.

Συμπατριώτες του 20χρονου τον μετέφεραν στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, στην πλατεία Κουμουνδούρου και εκεί του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο 20χρονος από τη Συρία μαζί με δικηγόρο έδωσε σήμερα κατάθεση στις αστυνομικές αρχές, ενώ σημειώνεται ότι δεν κινδυνεύει με απέλαση.

Σχετικά με το θέμα η αστυνομία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι, μετά την ενημέρωση των ελληνικών αστυνομικών Αρχών για περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος 20χρονου υπηκόου Συρίας, από πέντε άγνωστους δράστες, τις απογευματινές ώρες της 12-05-2013, στην είσοδο του Σταθμού ΗΣΑΠ Πλατείας Αττικής, δόθηκε εντολή για άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: Newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου