Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ανάστατο δημοτικό σχολείο στο Δάλι – Φορείς Ηπατίτιδας Α΄ μαθητής και ολόκληρη η οικογένεια του

Άνω κάτω γονείς και μαθητές στο τρίτο δημοτικό σχολείο Ιδαλίου, καθώς παιδάκι που φοιτά στην τρίτη δημοτικού, ο οποίος απουσίαζε από το σχολείο του την τελευταία εβδομάδα, διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Α. Τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Αναβρασμός επικρατεί, στο τρίτο δημοτικό Ιδαλίου από το πρωί, καθώς γονείς επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας εξηγήσεις για την κατάσταση μαθητή της Τρίτης Δημοτικού, ο οποίος είναι φορέας ηπατίτιδας Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tothemaonline.com, το γεγονός έσκασε σαν βόμβα στ' αυτιά των γονέων, ότι η πενταμελής οικογένεια του παιδιού, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο οποίο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα.

Οι καταγγελίες που έφτασαν κοντά μας, αναφέρουν ότι το παιδί παρουσίαζε το τελευταίο διάστημα ανησυχητικά συμπτώματα της ασθένειας, όπως υψηλούς πυρετούς, εμετούς και ζητούσε άδεια για να απουσιάσει, ενώ μάλιστα τρείς μέρες προτού «εξαφανιστεί» από το σχολείο, το χρώμα του δέρματος του ήταν κίτρινο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πατέρας του παιδιού είναι αραβικής καταγωγής και φαίνεται να κόλλησαν την ασθένεια από πρόσφατο ταξίδι τους, στη χώρα του.

Μάλιστα το δεύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο φοιτά σε δημόσιο νηπιαγωγείο, έφερε τα ίδια ακριβώς συμπτώματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές και το ανησυχητικό είναι ότι δεν γνωρίζουν εάν είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Όταν ένα παιδί, εγγράφεται στην πρώτη δημοτικού, οι γονείς υποχρεούνται να παρουσιάζουν το βιβλιάριο υγείας του στο σχολείο, το οποίο να υποδεικνύει ότι έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Στην περίπτωση της ηπατίτιδας Α, όταν ένα παιδί είναι πλήρως εμβολιασμένο, η ασθένεια είναι θεραπεύσιμη και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα πάντα με τους γονείς, η διεύθυνση του σχολείου, φαίνεται να ήταν ενήμερη για το γεγονός, αλλά προτίμησε να μην ενσπείρει τον πανικό, ανάμεσα σε γονείς και μαθητές, κρίνοντας ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά, τα οποία έχουν όλα τα εμβόλια τους.

tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου