Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Άνοιξε επίσημα τις πόρτες της η πρώτη εξειδικευμένη και υπερσύγχρονη Παιδοκαρδιολογική Κλινική στην Κύπρο

Η Παιδοκαρδιολογική Κλινική, η οποία θα στεγάζεται στον 1ο όροφο του Μακάρειου Νοσοκομείου, άνοιξε σήμερα και επίσημα τις πόρτες της σε κάθε παιδί με καρδιοπάθεια στην Κύπρο. Ένα έργο μοναδικής αισθητικής, τεχνολογικών υποδομών, ιατρικού εξοπλισμού, αλλά και ανθρώπινου δυναμικού.

Τα επίσημα εγκαίνια της κλινικής τελέστηκαν από τον Υπουργό Υγείας, Φίλιππο Πατσαλή, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Χωροεπίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος.

Η συγκεκριμένη κλινική αποτελεί το πρώτο έργο του φιλανθρωπικού ιδρύματος Ronald McDonald House Charity Κύπρου, ενός θεσμού που τα τελευταία 40 χρόνια δραστηριοποιείται σε 62 χώρες, στηρίζοντας παιδιά, που χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως "έχει δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, ωραίο και φιλικό προς το παιδί περιβάλλον, σε εντελώς σύγχρονες εγκαταστάσεις και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας", για να προσθέσει πως "στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί ένας παιδότοπος – ιατρείο, όπου μπορεί πλέον να αναπτύσσεται άριστο κλινικό έργο, αλλά και εκπαιδευτικό".

Όπως είπε ο κ. Πατσαλής, αυτή η ειδικότητα εξαρτάται καθαρά από την ποιότητα των μηχανημάτων, αφού όπως σημείωσε "αν το ειδικό μηχάνημα είναι καλό, τότε ο γιατρός βλέπει καλά, αν όχι τότε δεν βλέπει".

Ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Πέτρος Μάτσας ανέφερε πως αυτό το σύγχρονο παιδικαρδιολογικό κέντρο έρχεται για να καλύψει ένα πολύ μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών της παιδοκαρδιολογίας, σημειώνοντας πως το κέντρο περιλαμβάνει χώρο για τρεις γραφείς, χώρο υποδοχής μέσα στο κέντρο, χώρο αναμονής, γραφείο νοσηλευτικού προσωπικού, δύο ιατρεία, δύο εργαστήρια υπερήχων, εργαστήριο για δοκιμασία κόπωσης, αίθουσα συσκέψεων, δωμάτιο εφημερίας, δωμάτια θηλασμού και υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Ο Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ronald McDonald House Charity Κύπρου, Ρένος Αντρέου, είπε ότι "πλέον περισσότερες από 20 χιλιάδες οικογένειες την ημέρα λαμβάνουν βοήθεια από τα ποικίλα οικογενειακά προγράμματα του RMHC, ενώ με τη συνδρομή των εκατομμυρίων πελατών των εστιατορίων McDonald' s σε περισσότερες από εκατό χώρες ανά τον κόσμο οι δωρεές που συγκεντρώνονται συνεχίζουν να τροφοδοτούν το όραμά μας με τους απαραίτητους πόρους για ακόμα περισσότερα χαμόγελα".

"Η Κύπρος", πρόσθεσε, "πλέον βρίσκεται εντός αυτής της μεγάλης αναγκαίας με ένα έργο μοναδικής αισθητικής τεχνολογικών υποδομών ιατρικού εξοπλισμού αλλά και ανθρώπινου δυναμικού".

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν αξιωματούχοι της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και της Διεύθυνσης του Μακάρειου Νοσοκομείου, σύσσωμο το ΔΣ της Ronald McDonald House Charity Κύπρου, καθώς και φίλοι, εθελοντές και υποστηρικτές του RMHC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη της ιδέας, για δημιουργία εξειδικευμένης Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής στην Κύπρο, έγινε επί Υπουργίας του τέως Υπουργού Υγείας, Σταύρου Μαλά, ο οποίος έδωσε το παρών του στα εγκαίνια.

tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου