Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ανάγκη να παραχωρηθούν τα απαραίτητα εφόδια στα άτομα με αναπηρίες

Το γεγονός ότι οι εθελοντές οργανώνονται με στόχο να προσφέρουν και να βελτιώσουν τη ζωή συνανθρώπων μας τιμά την κυπριακή κοινωνία, η οποία αγκαλιάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες και αποδεικνύει απερίφραστα ότι η ανθρωπιά, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη, παρά τις δύσκολες συνθήκες για όλους, δεν χάθηκαν, είπε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Μιλώντας στο Πανηγύρι της Χαράς του ιδρύματος ΘΕΟΤΟΚΟΣ, στη Λεμεσό, η Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο της αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος ΘΕΟΤΟΚΟΣ στον τομέα της παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας, εδώ και τέσσερα χρόνια, μετά από Υπουργική Απόφαση, παρέχει Κρατική Ενίσχυση προς το Ίδρυμα ύψους €1.240.000 ετησίως.

“Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αγγίζει πέραν του 16% του συνολικού ποσού, το οποίο λαμβάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε παγκύπρια βάση για την παροχή διαφόρων προγραμμάτων που εμπίπτουν στον Τομέα της Κοινωνικής Φροντίδας. Επίσης, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι τα τροφεία που πληρώνουν οι εξυπηρετούμενοι για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από το Ίδρυμα Θεοτόκος, προέρχονται επίσης από Κρατικά Ταμεία και δίνονται στο πλαίσιο της επιδοματικής πολιτικής του κράτους. Ταυτόχρονα, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος μετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπουργείου Υγείας, παρέχοντας κάθε δυνατή στήριξη και καθοδήγηση”, σημείωσε.

Αποτελεί φιλοσοφία και πεποίθηση μας, ανέφερε η κ. Αιμιλιανίδου, ότι τα άτομα με αναπηρίες έχουν δυνατότητες για δημιουργία και προσφορά, φτάνει να τους παραχωρηθούν τα απαραίτητα εφόδια και φυσικά η ευκαιρία που τους αξίζει, για να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν αυτές τις δυνατότητες και δεξιότητές τους.

Είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε, συμπλήρωσε, ότι στην Κύπρο λειτουργούν, στο παρόν στάδιο, πάνω από 40 προγράμματα κοινωνικής φροντίδας που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρίες και παρέχουν 24ωρη ή διημερεύουσα φροντίδα.

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου