Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ

Ο νέος Τούρκος πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος απευθυνόμενος προς τα τουρκοκυπριακά κόμματα, όταν είχαν συνάντηση μαζί του, την περασμένη Δευτέρα στα κατεχόμενα:

Ζήτησε από τα κόμματα να αυξήσουν τον πληθυσμό του ψευδοκράτους και να μη δημιουργούν εμπόδια στην παραχώρηση «υπηκοοτήτων». Ο Ερντογάν, στο πρώτο του ταξίδι στα κατεχόμενα ως πρόεδρος της Τουρκίας, φέρεται να έχει επισημάνει πως ο πληθυσμός στα κατεχόμενα πρέπει «να μη σταθεί πίσω από αυτό των Ελληνοκυπρίων», εννοώντας προφανώς ότι πρέπει να είναι μεγαλύτερος. Όλα αυτά έχουν επιβεβαιωθεί, ως γνωστό από τη δημόσια παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος-Ενωμένες Δυνάμεις, Κουτλάι Έρκ. 
 
Είναι σαφές από τα όσα έχει αναφέρει ο Ερντογάν, σε μια συνάντηση που δεν διήρκησε πολύ, πως το δημογραφικό απασχολεί την Τουρκία και αποτελεί ένα από τα ζητήματα, τα οποία βρίσκονται στους σχεδιασμούς της. Το τελευταίο οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας-ψευδοκράτους, διαμορφώνει τις συνθήκες για βαθμηδόν προσάρτηση των κατεχομένων. 

Και σε αυτή τη διαδικασία, πέραν από την πολιτική και οικονομική εξάρτηση, ρόλο για την εφαρμογή έχουν οι έποικοι. Με βάση τα όσα μεθοδεύονται, οι έποικοι θα αναλαμβάνουν και ανώτατες πολιτικές θέσεις και αξιώματα στο ψευδοκράτος. Οι τουρκικοί αυτοί σχεδιασμοί δεν είναι καινούργιοι. Είναι διαχρονικοί και οικοδομούνται βαθμηδόν από το 1975, όταν άρχισε η οργανωμένη μεταφορά εποίκων στα κατεχόμενα. 

Πρώτα για να μπορέσουν να καλύψουν τα μεγάλα κενά που δημιουργούνταν (να δουλέψουν εργοστάσια, χωράφια και να γεμίσουν τα σπίτια των Ελληνοκυπρίων). Λίγο αργότερα, η μεταφορά συνιστούσε ένα μακρόπνοο σχεδιασμό ανατροπής των δημογραφικών δεδομένων στο νησί και μια ακόμη μέθοδος ελέγχου. 

Είναι προφανές από τη στάση, την οποία τηρεί η τουρκική πλευρά, πως θεωρεί περίπου ως κεκτημένο το γεγονός ότι έχουν μεταφερθεί από την Τουρκία έποικοι και τώρα διεκδικούν και «δικαιώματά» τους.

Source :  www.showtime-cy.blogspot.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου