Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Φωτογραφίες παιδιών στο Facebook: Οι παιδόφιλοι καραδοκούν

Έκκληση προς τους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως δεν ανεβάζουν φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο απευθύνει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, αφού όπως προκύπτει από τις πρόσφατες έρευνες σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, οι παιδόφιλοι είχαν στα αρχεία τους γυμνές φωτογραφίες παιδιών είτε σε παραλίες είτε στο μπάνιο.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, αναφέρει ότι οι Κύπριοι χρήστες των πλατφόρμων Κοινωνικής Δικτύωσης, αναρτούν πάρα πολλές φωτογραφίες παιδιών.

«Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να δει, να αντιγράψει και να φυλάξει τις φωτογραφίες αυτές στα αρχεία του. Η ανάρτηση αυτών των φωτογραφιών στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν αλλοίωση φωτογραφιών και άλλους κίνδυνους γενικότερα.
Γίνεται παράκληση όπως ο κάθε ένας να είναι προσεκτικός στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο διαδίκτυο», αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι «ανήλικος» σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία για το διαδίκτυο θεωρούνται τα άτομα που είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών.

- Source :  www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου