Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΟΜΟΝΟΙΑ - Κάνει γερή «μπάζα»

Είναι πολλά τα λεφτά που θα εισρεύσουν στο ταμείο της Ομόνοιας σε μια ενδεχόμενη πορεία στην Ευρώπη μέχρι τον τέταρτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λινγκ. Μια πορεία, που με βάση τις αντικειμενικές συνθήκες, χαρακτηρίζεται ως πάρα πολύ πιθανή.

Η Ομόνοια με την επιβλητική νίκη επί της Μέταλλουργκ, πάει στα Σκόπια την ερχόμενη Πέμπτη για να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι οφ του θεσμού. Και την επομένη, θα περιμένει τα μαντάτα της κλήρωσης για να πληροφορηθεί τον αντίπαλο της.

Η προοπτική μιας εξαιρετικής συγκομιδής, ζωοδότριας για τα σημερινά δεδομένα, δίνει βαθιά ανάσα στην Ομόνοια. Ας δούμε πιο λεπτομερώς τα πράγματα, αναφερόμενοι βέβαια σε εκτιμήσεις που αντικειμενικά δεν μπορεί να είναι απόλυτα ακριβείς.

Στις 250 χιλιάδες ευρώ είναι το συνολικό ποσό από τη συμμετοχή στον Β’ προκριματικό γύρο. Λέμε συνολικό ποσό, γιατί σε αυτό περιλαμβάνεται και το ποσό του Α’ προκριματικού Γύρου που ανεβαίνει στις 120 χιλιάδες (130 χιλιάδες είναι το ποσό της συμμετοχής στο Β’ γύρο) και με βάση την απόφαση της Διεθνούς ομοσπονδίας το καρπούνται οι ομάδες έστω και αν δεν μετέχουν στο συγκεκριμένο γύρο. Άλλες 140 χιλιάδες εισρέουν στο ταμείο από τους αγώνες του τρίτου γύρου. Σε περίπτωση πρόκρισης στον τέταρτο γύρο, η συμμετοχή αποφέρει άλλες 150 χιλιάδες. Σύνολο εισροών από τα λεφτά συμμετοχής, 540 χιλιάδες ευρώ.

Πάμε στα τηλεοπτικά. Από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων με τη Μπούντουσνοστ και τη Μέταλλουργκ, η Ομόνοια πήρε ήδη 120 χιλιάδες (60 ανά αγώνα). Στην πιθανότατη περίπτωση που προχωρήσει μέχρι τον τέταρτο γύρο, προστίθεται άλλο ένα παιχνίδι. Με την προϋπόθεση ότι το ποσό για κάθε ματς παραμένει το ίδιο, με την συμπλήρωση και του τρίτου αγώνα, ανεβαίνει συνολικά στις 180 χιλιάδες.

Υπάρχουν και τα εισιτήρια των αγώνων στον αγώνα με τους Μαυροβούνιους η Ομόνοια ανακοίνωσε 11,661 εισιτήρια. Στρογγυλεύοντας το ποσό (12 χιλιάδες) και καθορίζοντας για παράδειγμα ποσό 15 ευρώ μ.ο. ανά εισιτήριο τότε το ποσό των εισπράξεων ανεβαίνει στις 180 χιλιάδες ευρώ. Στον αγώνα με τους Σκοπιανούς της Μέταλλουργκ η Ομόνοια διέθεσε 15 χιλιάδες εισιτήρια(15,050 για την ακρίβεια). Τίθεται και πάλι ως τιμή εισιτηρίου τα 15 ευρώ κατά μ.ο. Τότε μαζεύονται 225 χιλιάδες ευρώ. Υποθέτουμε ότι στον τέταρτο γύρο τα εισιτήρια θα είναι περισσότερα. 18 χιλιάδες εισιτήρια, για παράδειγμα, είναι ένας ρεαλιστικός αριθμός. Τότε έχουμε το ποσό των 270 χιλιάδων. Σύνολο εισπράξεων από τρεις αγώνες, 675 χιλιάδες ευρώ. Σε αυτά προστίθενται οι 180 χιλιάδες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τα 540 χιλιάδες των λεφτών συμμετοχής τότε το ποσό ανεβαίνει περίπου στο 1.4 εκατομμύριο ευρώ.

Αφαιρούνται έξοδα, όπως πριμ ποδοσφαιριστών, μεταφορικά και διαδικαστικά τα οποία ανέρχονται περίπου σε 300,000. Οπότε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, παραμένει ως κέρδος στο ταμείο.

Υπάρχει βέβαια και άλλο ποσό που θα εισρεύσει έμμεσα στο σωματείο από μια τέτοια πορεία στην Ευρώπη. Όπως για παράδειγμα, η αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας και η αύξηση από την πώληση των αναμνηστικών (φανέλες κλπ) και προϊόντων (νερό, καφές, ενεργειακό ποσό) του σωματείου. Οπότε ο τζίρος αυξάνεται…

Source : www.24sports.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου