Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Το κόλπο κυκλώματος Ρομά που επισκέπτονται σπίτια στη Λεμεσό αποσπώντας χρήματα

Χωρίς να τους πάρουν ουσιαστικά χαμπάρι, φεύγουν από το σπίτι ηλικιωμένων μαζί με τις οικονομίες τους, τα μέλη κυκλώματος Ρομά, τα οποία έχουν ρημάξει τις τελευταίες ημέρες ανυποψίαστους ηλικιωμένους.

Χτυπάνε την πόρτα και προφασίζονται ότι πουλάνε κεντήματα και άλλα είδη προίκας τα μέλη κυκλώματος Ρομά, τα οποία καταφέρνουν να αποσπάσουν τις οικονομίες ανυποψίαστων ηλικιωμένων, που κάνουν το λάθος να τους προσκαλέσουν στο σπίτι.

Χθες 82χρονη από τον Ύψωνα, δέχθηκε επίσκεψη από άγνωστη γυναίκα, η οποία πιστεύεται ότι ανήκει στο κύκλωμα και αφού την ενημέρωσε ότι θέλει να της δείξει την πραμάτεια της, στην προκειμένη περίπτωση κεντήματα, μπήκε στο σπίτι, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς της ιδιοκτήτριας.

Η 82χρονη, ενημέρωσε την γυναίκα ότι δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει κάτι από τα είδη που πουλούσε, εντούτοις η ύποπτη, παρουσιαζόταν ιδιαίτερα επίμονη, με αποτέλεσμα να πείσει τελικά την ηλικιωμένη να αγοράσει κάτι.

Αφού πήγε να πάρει χρήματα από το μέρος όπου φύλαγε τις οικονομίες της, η ύποπτη γυναίκα παρακολούθησε προσεκτικά που έκρυβε τα λεφτά της η ηλικιωμένη και πλησίασε το σημείο.

Την ευχαρίστησε για την αγορά της και αναχώρησε βιαστικά.

Λίγη ώρα μετά, η 82χρονη διαπίστωσε ότι οι 5000 ευρώ που είχε κρυμμένες στο σπίτι, έκαναν φτερά και αφού αντιλήφθηκε τι συνέβηκε, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Τις τελευταίες ημέρες, έγιναν παρόμοιου τύπου καταγγελίες, για κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων με την ίδια μέθοδο, από άλλα άτομα Ρομά.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για κύκλωμα, το οποίο δρα, ψάχνοντας ηλικιωμένους, που παρουσιάζονται ως εύκολη λεία και αποσπούν με ταχυδακτυλουργικές μεθόδους, χρήματα τα οποία έχουν κρυμμένα στα σπίτια τους.

Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία, η οποία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανοίγει τις πόρτες σε πραματευτές, οι οποίοι ψάχνουν για μετρητά τα οποία καταφέρνουν να πάρουν στα χέρια τους, χωρίς να γίνουν εύκολα αντιληπτοί.

- Source : http://www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου