Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Το χρηματιστήριο των νεοαποκτηθέντων

Περίπου 1 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν ετησίως στην Ανόρθωση οι δέκα νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές που θα φέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το αργότερο μέχρι την 31η Αυγούστου. 

Η «Κυρία» εκμεταλλευόμενη την απουσία της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συμπληρώνει με αργό ρυθμό τα κομμάτια του παζλ της νέας ομάδας δημιούργημα του τεχνικού της διευθυντή Φαν Λίουεν‏. Από τις δέκα μεταγραφές που προνοεί ο σχεδιασμός, πραγματοποιήθηκαν μόλις οι πέντε (σ.σ. το K Sports πήγε τυπογραφείο αργά την Παρασκευή 1η Αυγούστου) και ενώ η αποστολή βρίσκεται στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Προηγήθηκε το πρώτο μέρος στις Πλάτρες, ενώ με την επιστροφή στην Κύπρο θα γίνει το τελικό μοντάρισμα.

Με την υπόλοιπη ομάδα προπονείται εδώ και τρεις βδομάδες ο Ιταλός αμυντικός Ντένις Τονούτσι. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής με θητεία στις Τσεζένα, Πιατσέντσα, Βιτσέντσα και Αζαξιό περιμένει πρόταση από σύλλογο που αγωνίζεται σε προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εντούτοις όσο αυτή δεν έρχεται, αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του στην «Κυρία». Θέμα χρόνου είναι η επισημοποίηση της επιστροφής του Γκονζάλο Γκαρσία, ενώ η Ανόρθωση θα κινηθεί επίσης για την απόκτηση επιθετικού κορυφής, αριστερού εξτρέμ και κεντρικού αμυντικού εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή με τον Μάρκο Άντιτς για λύση του συμβολαίου του.

Συγκρατημένα ψώνια
Με λιγότερες από 400.000 ευρώ, ποσό που η Ανόρθωση στο πρόσφατο παρελθόν δαπανούσε για έναν ποδοσφαιριστή, πρόσθεσε στο ρόστερ της πέντε παίκτες. Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι η καλή ποδοσφαιρική ηλικία και ο ενθουσιασμός. Ακριβότερος των μέχρι στιγμής νέων μεταγραφικών αποκτημάτων είναι ο Σεράν Πόλο που υπέγραψε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές περίπου 90.000 ευρώ. Ο Ισπανός έχει ως ατού την εμπειρία, ενώ γνωρίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο από το προ διετίας πέρασμα του στην ΑΕΚ.
70.000 με 80.000 ευρώ τον χρόνο θα εισπράξουν οι υπόλοιποι τέσσερις νεοαποκτηθέντες από την ομάδα της Αμμοχώστου. Πρόκειται για τους Γεωργιανούς Ιράκλι Μαϊσουράντζε (ανασταλτικός μέσος) και Γκιόργκι Αμπουρχάνια (ανασταλτικός-επιτελικός μέσος), τον Γκανέζο Ράζακ Νούχου (αριστερός μπακ) και τον Ουκρανό Γιούρι Ιακοβένκο (επιθετικός).

«Υπέρβαση» για τον άξονα
Στο πλάνο σχεδιασμού της Ανόρθωσης υπάρχει η διάθεση για ενίσχυση με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στον άξονα. Για τη «ραχοκοκαλιά» της ομάδας υπάρχει η πρόθεση να δαπανηθεί μεγαλύτερο ποσό (εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της εταιρείας) για τις μεταγραφές κεντρικού αμυντικού, επιτελικού μέσου και επιθετικού.

Για τα μετόπισθεν, νούμερο ένα στόχος είναι ο Ντένις Τονούτσι με τον οποίο έγινε ήδη μια προκαταρκτική συζήτηση για το οικονομικό. Αν και υπάρχει διαφορά, εκφράζεται η σιγουριά πως αν αποφασίσει ο Ιταλός αμυντικός να παραμείνει στην «Κυρία», οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια με ένα ποσό που θα κυμαίνεται στις 150-200.000 ευρώ. Στα ίδια επίπεδα θα είναι το συμβόλαιο που θα υπογράψει και ο Γκονζάλο Γκαρσία. Ο αποδοχές του Ουρουγουανού την περσινή σεζόν ξεπερνούσαν τις 200.000 ευρώ, όμως είναι δεδομένο ότι θα αποδεχθεί μείωση απολαβών που θα ρίξει τον ετήσιο μισθό του κάπου στις 170-180.000 ευρώ.

Ο επιθετικός του Φαν Λίουεν‏ εντοπίστηκε εδώ και μέρες και ακούει στο όνομα Τσινεντού Εντέ. Με τον 27χρονο Γερμανό φορ της Μάιντζ υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό (λίγο πάνω από τις 150.000 ευρώ), αλλά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρέπει να μείνει ελεύθερος από τη γερμανική ομάδα. Ο Εντέ έχει παραστάσεις από την Μπουντεσλίγκα με τις φανέλες των Χέρτα Βερολίνου και Ντούισμπουργκ, ενώ αγωνίστηκε για δυόμιση χρόνια στην Ούνιον Βερολίνου.

Η Ανόρθωση θα ενισχυθεί με άλλον ένα περιφερειακό επιθετικό, το κόστος της μεταγραφής του οποίου δεν θα ξεπεράσει τις 70-80.000 ευρώ ετησίως. Ανοικτό παράθυρο για υλοποίηση και δέκατης μεταγραφής υπάρχει εάν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες της διοίκησης για αποδέσμευση του Μάρκο Άντιτς. Εφόσον ο Σέρβος αμυντικός αποδεχθεί να αποχωρήσει είτε για μεταγραφή σε άλλη ομάδα, είτε παίρνοντας ως αποζημίωση δύο μηνιάτικα, η «Κυρία» θα κινηθεί για απόκτηση στόπερ.

Source : www.24sports.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου