Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ - ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Λευκωσία: Για γέλια, ή καλύτερα για κλάματα, όσον αφορά στις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας, που χορήγησαν με μεγάλη ευκολία την κυπριακή υπηκοότητα σε Σύρο, ο οποίος, ενώ ήταν παντρεμένος με Κυπρία, κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του, ήταν παράλληλα δεσμευμένος με συμπατριώτισσά του με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει και τρία παιδιά.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου όταν ο Σύρος, η σύζυγός του και τα έξι παιδιά του καταχώρησαν ομαδική προσφυγή, ζητώντας ακύρωση του διατάγματος που εκδόθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011 από τον υπουργό Εσωτερικών και με το οποίο τους στέρησαν την ιδιότητα του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
Ο αιτητής ήρθε στην Κύπρο το 1991 νόμιμα, παρέμεινε όμως μετά τη λήξη του χρόνου διαμονής του και αφού συνελήφθη απελάθηκε. Προσπάθησε μια φορά να έρθει ξανά στην Κύπρο, αλλά δεν τα κατάφερε, οπόταν αποτάθηκε σε Κύπριο βουλευτή, στον οποίο είπε ότι θα νυμφευτεί συγκεκριμένη κοπέλα από την Κύπρο. Ο βουλευτής χαρακτήρισε την κοπέλα αξιοθρήνητη και σύστηνε στην Κυβέρνηση να επιτραπεί η είσοδος του αιτητή προκειμένου να τη νυμφευτεί, καθότι -όπως ανέφερε- λόγω της εμφάνισής της ήταν δύσκολο να την παντρευτεί Ελληνοκύπριος. 
 
Τελικά, το όνομά του αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των απαγορευμένων μεταναστών, αφού τέλεσε πολιτικό γάμο με την Κυπρία στον Λίβανο. Η νύφη ήταν κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του. Το 2001 ενεγράφη ως Κύπριος πολίτης, αλλά μετά από δέκα μήνες λύθηκε ο γάμος του από το Οικογενειακό Δικαστήριο Κύπρου και πήγε στη Συρία όπου νυμφεύτηκε ομοεθνή του, με την οποία είχε αποκτήσει ήδη δύο παιδιά, ενώ τρίτο παιδί γεννήθηκε δύο μήνες μετά την τέλεση του δεύτερου γάμου. 

 Στη συνέχεια ο αιτητής ήρθε στην Κύπρο με τη νέα του σύζυγο και τα τρία παιδιά του, ενώ συνέχιζε να τεκνοποιεί και στην Κύπρο όπου απέκτησε ακόμα τρία παιδιά. Στο μεταξύ, η τέως σύζυγός του παντρεύτηκε τον αδελφό του, τον οποίο περνά 30 χρόνια.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου