Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Κώστα Παπαμαρκίδη

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Κώστα ΠαπαμαρκίδηΚηδεύεται στις 11 το πρωί ο ηθοποιός Κώστας Παπαμαρκίδης, ο οποίος απεβίωσε προχθές σε ηλικία 88 ετών.

Η κηδεία θα τελεστεί από τον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα.

Η ταφή θα γίνει στο παλαιό κοιμητήριο Παλλουριώτισσας.

Ποιός ήταν  ο  Κώστας Παπαμαρκίδης

Ο Κώστας Παπαμαρκίδης γεννήθηκε στο Σουδάν  από Κύπριους γονείς, οι οποίοι επέστρεψαν οικογενειακώς στη Κύπρο, όταν ο Κώστας ήταν πέντε ετών.

Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο το 1949 σε ηλικία 23 ετών στο Μορφωτικό Σύλλογο «Αναγέννηση» Παλουριώτισσας στο έργο «Σιωπηλή γυναίκα» του Μπεν Τζόνσον μαζί με τους παλιούς ερασιτέχνες ηθοποιούς, ανάμεσα τους οι: Ναθαναήλ, Τσαγγαρά και άλλοι και με δάσκαλο και σκηνοθέτη το Γιώργο Βατυλιώτη.

Στην «Αναγέννηση» πρωταγωνίστησε σε αρκετά έργα ανάμεσα τους «Τα αρραβωνιάσματα» και ο «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας».

Το 1955 αρραβωνιάζεται και λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων αναγκάζεται να αποσυρθεί από το θέατρο στο οποίο ξαναγυρίζει τυχαία το 1957 στους «Ηνωμένους Καλλιτέχνες» που ήταν μια ομάδα από πολύ καλούς ηθοποιούς, στο θέατρο ΣΟΛΟΙ, στο γνωστό μέχρι σήμερα υπόγειο του Αντωνάκης Μπαρ.

Τότε έπαιζαν στα «Αρραβωνιάσματα» του Μπόγρη. Αντικατέστησε τον Ρουσάκη σε μια Κυριακάτικη απογευματινή παράσταση που δεν εμφανίστηκε διότι μετέδιδε ποδοσφαιρικό αγώνα, και με εισήγηση του αδελφού του Κώστα, Ανδρέα που ήταν διευθυντής σκηνής ξανανεβαίνει στο θέατρο.

Την επομένη πήγε στη Λεμεσό για δυο παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία, και η εφημερίδα «Απογευματινός τύπος» έγραψε για το Κώστα Παπαμαρκίδη, ότι «γεννήθηκε ένα πηγαίο ταλέντο».

Τα τελευταία χρόνια τον είδαμε σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές όπως « Τα ψάρκα», στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Ιστορίες του Χωρκού» και άλλες. Πήρε μέρος σε αρκετές ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν εδώ στην Κύπρο αλλά και σε κυπριακές παραγωγές.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση μετά την είδηση του θανάτου του Κώστα Παπαμαρκίδη στην οποία εκφράζει "τη μεγάλη του λύπη για την απώλεια ενός εκλεκτού εργάτη του κυπριακού θεάτρου, του ηθοποιού Κώστα Παπαμαρκίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουνίου 2014".

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠ, "ο Κώστας Παπαμαρκίδης υπηρέτησε το θέατρο για πολλές δεκαετίες ενώ συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές".

Ο ηθοποιός ενσάρκωσε ρόλους που αγαπήθηκαν από το κοινό και η όλη παρουσία του στο χώρο του θεάτρου και το πηγαίο κωμικό του ταλέντο τον καθιέρωσαν ως ένα από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς του.

Πηγή: tothemaonline.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <-----

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου