Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πώς το Μουντιάλ κατέστρεψε οικονομικά τις ιερόδουλες της Βραζιλίας

Πώς το Μουντιάλ κατέστρεψε οικονομικά τις ιερόδουλες της Βραζιλίας
Ο αποκλεισμός ισχυρών ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων από τους 16 του Μουντιάλ, εκτός από την απογοήτευση των χωρών ήταν απογοήτευση και για τις ιερόδουλες της Βραζιλίας που είδαν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σχετικό άρθρο στην ιταλική «Gazzetta dello Sport» οι κοπέλες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα καταστράφηκαν οικονομικά με την αποχώρηση των ευρωπαϊκών ομάδων από το Μουντιάλ.

Οπως εξηγεί η 26χρονη Ρίτα μιλώντας στην εφημερίδα «είναι καταστροφή. Εκεί που περίμενα να βγάλω 1000 ρεάις (βραζιλιάνικο νόμισμα), τώρα ξέρω ότι θα βγάλω το πολύ 100»

Την εξήγηση για αυτό το φαινόμενο δίνει η συνάδελφος της Ρίτα, Λάουρα: «αυτό το Μουντιάλ μας κατέστρεψε. Οι οπαδοί των ομάδων της Λατινικής Αμερικής δεν πληρώνουν τίποτα, δεν έχουν χρήματα, παραπονιούνται πάντα και θέλουν τα πάντα τσάμπα.»

Μάλιστα, η Λάουρα εύχεται να φτάσει μέχρι το φινάλε τουλάχιστον μία ευρωπαϊκή ομάδα για να υπάρχει δουλειά: «Εδώ όλοι ανεβάζουν τις τιμές: τα ξενοδοχεία, οι πανσιόν, τα μαγαζιά όπου πας για να φας. Εάν ένας Αμερικανός ή Ευρωπαίος είναι διατεθειμένος να πληρώσει 400 ρεάις (περίπου 130 ευρώ) για μία συνάντηση 2 ωρών, οι Λατινοαμερικανοί δεν δίνουνποτέ πάνω από 150 ρεάις (50 ευρώ)»

Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου