Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Απεργίες και πάλι στα ελληνικά πανεπιστήμια

Μετά την απόρριψη από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ελληνικών πανεπιστημίων των συμβιβαστικών προτάσεων της κυβέρνησης για εκτόνωση της κρίσης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της χώρας, σε σχέση με την κινητικότητα και διαθεσιμότητά τους, αρχίζουν από αύριο νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ υπό κατάληψη είναι ήδη τα κτίρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου της Πάτρας.


Η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κήρυξε 48 απεργία από αύριο. Αύριο θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, που θα αποφασίσουν για τις δικές τους κινητοποιήσεις.

Από αυτές θα κριθεί και το εάν θα κινδυνεύσει να χαθεί το 6μηνο για τους φοιτητές του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας από τις 9πμ έως τη 1μμ. Νωρίτερα, ζήτησαν από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου «να πάρει έμπρακτα θέση» και να στηρίξει το προσωπικό «που έχει πληγεί από το μέτρο της κινητικότητας».

Αύριο, στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αποκλείσουν το κτίριο της διοίκησης από τις 7 το πρωί.

Την περασμένη Δευτέρα έληξε η προθεσμία για περίπου 340 διοικητικού υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, και πλέον θα απολύονταν. Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραταθεί η προθεσμία παραμονής τους σε καθεστώς κινητικότητας, και ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα αξιολογηθούν ξανά από ανεξάρτητο εκτιμητή τα πανεπιστήμια και τα οργανογράμματά τους, και στη συνέχεια θα επαναπροσληφθούν 600 διοικητικοί υπάλληλοι από τους 1136 που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αυτό θα γίνει, όμως, όπως διευκρινίζει η κυβέρνηση, εφ’ όσον ο ανεξάρτητος εκτιμητής κρίνει ότι πράγματι υπάρχει κάπου έλλειψη προσωπικού.

Η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων δεν αποδέχεται αυτήν τη ρύθμιση και εμμένει στη θέση της για επαναπρόσληψη όλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου