Σάββατο 24 Μαΐου 2014

"Στέφθηκε με επιτυχία" το σχέδιο εθελούσιας εξόδου από τη Cyta

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε το σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης από τη Cyta, καθώς με τη λήξη χθες της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, 549 υπάλληλοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την Αρχή, η οποία αναμένει οικονομικό όφελος πέραν των 250 εκατ. ευρώ από την υλοποίηση του σχεδίου.

Στόχος, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Cyta, Λευτέρης Χρίστου, ήταν η συμμετοχή στο σχέδιο 550 υπαλλήλων και ως εκ τούτου "θεωρούμε ότι το Σχέδιο έχει στεφθεί με πλήρη επιτυχία".

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, το τελικό καθαρό οικονομικό όφελος για τον Οργανισμό από την εφαρμογή του σχεδίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ. Το μέσο ποσό αποζημίωσης που θα δοθεί υπολογίστηκε γύρω στις 72 χιλιάδες ευρώ, ενώ το μέγιστο στις 125 χιλιάδες ευρώ.

Όπως ανέφερε, οι αποχωρήσεις υπαλλήλων θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο και θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Ο ρυθμός με τον οποίο θα εξελιχθεί η διαδικασία των αφυπηρετήσεων θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τα τμήματα που θα επηρεαστούν περισσότερο, αφού θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη μεταφορά γνώσης σε όσους θα παραμείνουν στον Οργανισμό.

Οι υπάλληλοι της Cyta μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχέδιο μέσω λογισμικού το οποίο παρείχε τη δυνατότητα υπολογισμού της αποζημίωσης που θα δικαιούνταν εφόσον επέλεγαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αρχής, αιτήσεις υποβλήθηκαν από υπαλλήλους όλων των βαθμίδων και όλων των τμημάτων και έχουν ήδη καταρτιστεί οι σχετικοί κατάλογοι οι οποίοι θα αποσταλούν στους Διευθυντές των τμημάτων τη Δευτέρα, ώστε να ξεκινήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας ο σχεδιασμός των επόμενων ενεργειών.

Παράλληλα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η αναδιάρθρωση και η δημιουργία καινούριας δομής που θα επιτρέψει στον Οργανισμό να λειτουργεί ομαλά, με δεδομένες τις αποχωρήσεις.

- Source : http://www.tothemaonline.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου