Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Κατά γράμμα η εφαρμογή νόμου στην εγγραφή Τ/κ στους καταλόγους

Εφαρμόζουμε την διαδικασία κατά γράμμα όσον αφορά την εγγραφή των Τουρκοκυπρίων στους εκλογικούς καταλόγους, δήλωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης όπου έδωσε στοιχεία για τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για καταγγελίες Τουρκοκυπρίων για μη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, ανέφερε πως «όσοι Τουρκοκύπριοι έχουν κυπριακή ταυτότητα νέου τύπου και κατοικούν σε μη ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές δικαιούνται να ψηφίσουν σε 50 σημεία».

Επίσης, πρόσθεσε, «όσοι Τουρκοκύπριοι διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές κι έχουν εγγραφεί στους καταλόγους όπως και οι Ελληνοκύπριοι, τότε συνυπάρχουν στις εκλογές». Εμείς, σημείωσε, εφαρμόζουμε ακριβώς την τροποποίηση της νομοθεσίας που έχει γίνει τελευταίως κατά γράμμα.

«Διαφωνώ πλήρως και λυπούμαι που έχουν παρουσιαστεί αυτά τα προβλήματα για ίσως λόγω άγνοιας του νόμου από αυτούς που διαμαρτύρονται», συμπλήρωσε.

Από πλευράς του ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, είπε ότι η νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάρτιο είναι ξεκάθαρη και προβλέπει ότι αυτόματα εγγράφονται στον εκλογικό κατάλογο όσοι πολίτες της Δημοκρατίας έχουν διεύθυνση στις μη ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές, με βάση τα στοιχεία τους στο σύστημα αρχείου πληθυσμού.

«Κι αυτά τα στοιχεία όπως κι εμείς αλλά και οι Τουρκοκύπριοι τα καταθέτουμε στο αρχείο πληθυσμού υποβάλλοντας διάφορες αιτήσεις για να πάρουμε έγγραφα που εκδίδονται από το αρχείο πληθυσμού είτε αυτό λέγεται διαβατήριο, ταυτότητα, είτε οποιονδήποτε άλλο έγγραφο της Δημοκρατίας».

Διευκρίνισε παράλληλα ότι «αυτοί οι συμπολίτες μας κατά την υποβολή κάποιας από τις αιτήσεις που έχω αναφέρει πριν έχουν δηλώσει την διεύθυνση τους, άλλοι έχουν δηλώσει διεύθυνση στις μη ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές, κι αυτοί αυτόματα περιλήφθηκαν στον κατάλογο δυνάμει της Διάταξης του Νόμου».

Ένας σημαντικός αριθμός, σημείωσε, δεν έχουν δηλώσει καθόλου διεύθυνση ως επίσης και ένας πολύ μεγάλος αριθμός έχει δηλώσει διεύθυνση στις ελεύθερες περιοχές.

«Ως Υπηρεσία εφαρμόσαμε κατά γράμμα αυτή την πρόνοια της νομοθεσίας και με αυτή την νομοθεσία απέκτησαν αυτόματα εκλογικά δικαιώματα 58,637 Τουρκοκύπριοι», ανέφερε.

Source : www.kathimerini.com.cy

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου