Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Γεύμα με τον Πρίγκιπα του Άμπου Ντάπι θα έχει ο Πρόεδρος

Συνεχίζεται η τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, επικεφαλής αντιπροσωπίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για περαιτέρω επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος θα έχει σήμερα συνάντηση με το Διάδοχο του Θρόνου, Πρίγκιπα του Αμπου Ντάμπι όπου και θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Παλάτι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρίγκιπας Al Nahyan, επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών, θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες, τις οποίες θα ακολουθήσει η υπογραφή διμερούς συμφωνίας για τις αερομεταφορές και τριών μνημονίων συναντίληψης, που αφορούν τους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης και επιστήμης.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή τους, ο Διάδοχος του Θρόνου.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή του Αραβικού Νομισματικού Ταμείου και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του κρατικού επενδυτικού ταμείου Mubadala.

Στο επίκεντρο η προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Διευθυντή της Επενδυτικής Αρχής του Abu Dhabi και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της διεθνούς εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας IRENA.

Η επιδίωξη προσέλκυσης ξένων απευθείας επενδύσεων είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής στρατηγικής για οικονομική ανάκαμψη δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας χθες βράδυ σε κρατικούς παράγοντες και επιχειρηματίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά τη διάρκεια δείπνου.

Μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμμετάσχουν, εξάλλου, αύριο, στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα γίνει στο Ντουμπάι, με στόχο να διερευνήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες και προοπτικές συνεργασίας.

Πηγή: www.sigmalive.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου