Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εντοπίστηκε μούχλα σε τυριά για φλαούνες! Σε εγρήγορση οι Υγειονομικές Υπηρεσίες

Εντοπίστηκε μούχλα σε τυριά για φλαούνες! Σε εγρήγορση οι Υγειονομικές ΥπηρεσίεςΑπό τους 600 ελέγχους που έχουν διενεργηθεί από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες σε υπεραγορές, παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία και άλλα υποστατικά από τις αρχές Απριλίου μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 17 περιπτώσεις ακατάλληλων προϊόντων για τις οποίες έχουν σταλεί προειδοποιητικές επιστολές, ενώ σε μια θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Υγειονομικών Υπηρεσιών Χρίστος Χρίστου.

Αυτή την εβδομάδα, σημείωσε, θα αφήσουμε τις γραφειακές μη επείγοντες δουλειές και όλο το προσωπικό θα βρίσκεται έξω, στη διενέργεια επιθεωρήσεων για επιτήρηση της αγοράς με σκοπό τη διασφάλιση ότι δεν θα έχουμε οποιαδήποτε ανεπιθύμητο περιστατικό.

Είπε πως συνεργεία θα εργάζονται και τη Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο σε όλες τις επαρχίες για επιτήρηση της αγοράς, ενώ επιπρόσθετο προσωπικό θα είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που εντοπιστεί οποιαδήποτε ανάγκη από τα συνεργεία, που θα είναι σε υπηρεσία, τότε θα καλέσουμε προσωπικό να εργαστεί τις ημέρες αυτές.

"Έχουν επιθεωρηθεί μέχρι στιγμής γύρω στα 600 υποστατικά παγκύπρια. Έχουν ολοκληρωθεί οι δειγματοληψίες κι έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από 20 διαφορετικά τυριά για βιολογικές εξετάσεις, 25 δείγματα για ταυτοποίηση είδος γάλακτος και 20 βαφές αυγών. Αυτά έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του κράτους, με τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής να είναι απόλυτα ικανοποιητικά", πρόσθεσε.

Είχαμε διάφορα μικροπεριστατικά, σημείωσε ο κ. Χρίστου, που αφορούσαν μεμονωμένες συσκευασίες τυριών φλαούνας (9 κιλά παγκύπρια) στις οποίες είχε εντοπιστεί μούχλα κι αυτό οφειλόταν στους λανθασμένους χώρους συντήρησης. Εντοπίστηκαν, επίσης, συνέχισε, ελάχιστες ποσότητες σοκολατένιων αυγών, με 7 κατεστραμμένες συσκευασίες που έχουν καταστραφεί επιτόπου.

Διάφορα άλλα τρόφιμα τα οποία δεν έφεραν τις προβλεπόμενες επισημάνσεις, ανέφερε, έχουν αποσυρθεί. Όπως είπε ο κ. Χρίστου, αρχές Απριλίου είχαμε θέσει ως στόχο την επιθεώρηση όλων των υποστατικών, τα οποία παρασκευάζουν τα παραδοσιακά μας εδέσματα, φούρνους και ζαχαροπλαστεία.

Ο στόχος ανέφερε ήταν η επιθεώρηση πρώτων υλών με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση των παραδοσιακών τυριών φλαούνων και τις παρασκευαστικές διαδικασίες.

"Αυτή την εβδομάδα οι έλεγχοι επικεντρώνονται στα καταστήματα λιανικής πώλησης όπως υπεραγορές, παντοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εκεί όπου βρίσκονται σε έκθεση προς πώληση τα προϊόντα", πρόσθεσε.

Οι οδηγίες, συνέχισε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, είναι να ελέγχονται οι συνθήκες φύλαξης, η διασφάλιση ότι δεν θα διατεθούν τρόφιμα από μη εγκεκριμένα υποστατικά όπως είχαμε κάποιες άλλες χρονιές μεμονωμένα περιστατικά που κυκλοφορούσαν προϊόντα που είχαν παρασκευαστεί σε υποστατικά που δεν είχαν άδεια.

Επίσης, πρόσθεσε, σε περίπτωση που εντοπίζεται οποιοδήποτε προϊόν να είναι εκτεθειμένο σε ακατάλληλες συνθήκες ή αν προέρχεται από μη εγκεκριμένο υποστατικό, η οδηγία είναι να καταστρέφεται επί τόπου χωρίς οποιαδήποτε άλλη διαδικασία.

Πηγή: www.tothemaonline.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου