Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Εν αναμονή απόφασης της Θεσμών: Θα δοθούν δε θα δοθούν...

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών ολοκλήρωσε τη συζήτηση επί του τελικού κείμενου της έκθεσης για τη λειτουργία των θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και των αιτιών, που οδήγησαν στην καταστροφή της οικονομίας.

Η έκθεση θα τεθεί πλέον προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 6 Μαΐου.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών θα συνέλθει εκ νέου στις 9.30 το πρωί για να αποφασίσει κατά πόσο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό, ιδιαίτερα κατά το  πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου του 2013, δηλαδή πριν την απόφαση για το κούρεμα και μετά το κούρεμα, κατά τη λεγόμενη κλειστή περίοδο, όταν οι τράπεζες ήταν κλειστές.

Ενημερώνοντας χθες τα μέλη της Επιτροπής για τα στοιχεία των εκροών καταθέσεων, που ζήτησε και έλαβε η Επιτροπή Θεσμών από την Κεντρική Τράπεζα, η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, εξέφρασε την πρόθεση της να προβεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και αντιπαραβολή στοιχείων, που συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους με τις εκροές καταθέσεων τόσο για την περίοδο μεταξύ 1-16  Μαρτίου 2013 και την κλειστή περίοδο μεταξύ 16-27 του ίδιου μήνα, όσο και για την περίοδο, που δόθηκε το 1,8 δις ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζας.  

Η κ. Γιωρκατζη διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι θα αφορούν τις εκροές καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ και σκοπό θα έχουν να διαπιστωθεί ποίοι βρίσκονται πίσω απ’ αυτές τις εκροές και κατά πόσον οι εκροές που έγιναν κατά την «κλειστή περίοδο» έγιναν ή όχι με την έγκριση της Κεντρικής Tράπεζας.

Πηγή: www.sigmalive.com

-> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--- 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου