Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Νέα εποχή για την Αστυνομία, λέει ο Ιωνάς Νικολάου

Λευκωσία: «Γυρίζουμε σελίδα, ξεκινούμε μια νέα εποχή», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, αναφερόμενος στο διορισμό νέου Αρχηγού Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας, ο κ. Νικολάου είπε ότι «σήμερα η Αστυνομία μπαίνει στην εποχή της αποφασιστικότητας, της τάχιστης υλοποίησης των σχεδιασμών και πάνω απ' όλα της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας».

Ο κ. Νικολάου ανέφερε επίσης ότι ο νέος Αρχηγός αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον τόπο, καθώς με λιγότερους πόρους καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα και η κοινωνία δικαιολογημένα απαιτεί να αντιμετωπίσουμε αυτά τα αυξημένα προβλήματα άμεσα και αποτελεσματικά.

«Μόνο μια αποτελεσματική Αστυνομία μπορεί να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα και να εκπληρώσει την κορυφαία αποστολή της, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της Αστυνομίας», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αναμένω σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε της ολιγωρίας ούτε της πίστωσης χρόνου. Στην εμπέδωση αυτής της νέας φιλοσοφίας, την οποία πρέπει να διέπει η αξιοκρατία και ο σεβασμός στους θεσμούς, θα σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί στο έργο του», είπε ο κ. Νικολάου.

Κληθείς να αναφερθεί στις προτεραιότητες του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας, ο κ. Νικολάου είπε ότι θα συνεχιστεί το σχέδιο μεταρρύθμισης της Αστυνομίας, αλλά πάνω απ' όλα θα γίνουν εκείνες οι τομές για να μπορέσει η Αστυνομία να καταστεί επιχειρησιακή δύναμη. «Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις σε βασικά προβλήματα, όπως το σοβαρό έγκλημα, να δώσουμε λύσεις σε θέματα αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Αστυνομία. Πρέπει να δώσουμε πραγματική ασφάλεια στον πολίτη. Αυτή πρέπει να είναι η στοχο-προσέγγισή μας, αυτή είναι η προσπάθειά μας», είπε ο Ιωνάς Νικολάου.

Σε ερώτηση για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις για την οικονομία και τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι κανένα Δικαστήριο δεν θα αρνηθεί να αποδώσει δικαιοσύνη αν οι ανακριτικές Αρχές θέσουν ενώπιον τους μια τεκμηριωμένη υπόθεση, ο κ. Νικολάου είπε ότι «είναι ένα μήνυμα για ταχύτερη συμπλήρωση των υποθέσεων αυτών, τη συγκέντρωση δηλαδή, όλου του αναγκαίου μαρτυρικού υλικού που απαιτείται για να οδηγηθεί στο δικαστήριο (η υπόθεση) και να τιμωρηθούν αυτοί που έχουν ευθύνη».

source:  http://www.philenews.com


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝHΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου