Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έτοιμοι οι Δήμοι της επαρχίας Πάφου για τις γιορτές του Πάσχα

Έτοιμη να υποδεχτεί ντόπιους και ξένους επισκέπτες  για τις γιορτές του Πάσχα είναι η πόλη της Πάφου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα.
Ο κ Βέργας δήλωσε ότι ο πασχαλινός διάκοσμος δίνει μια ωραία εικόνα στην πόλη και η Τοπική Αρχή στηρίζει και για λόγους οικονομίας τις παραδοσιακές εκδηλώσεις αναβίωσης των εθίμων στις κοινότητες της υπαίθρου.

Τα πατροπαράδοτα έθιμα θα αναβιώσει και ο Δήμος Πέγειας σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Νεόφυτο Ακουρσιώτη. Ο κ. Ακουρσιώτης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η επίσκεψη ντόπιων και ξένων στο Δήμο αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία όλες τις περιόδους του χρόνου αλλά και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των Πασχαλινών γιορτών. Η Πέγεια συνέχισε θα αναβιώσει τα έθιμα του Πάσχα με την διοργάνωση εκδηλώσεων στην παραδοσιακή Βρύση των Πεγειώτισων με τη συνεργασία του Δ. Πέγειας και της ενοποιημένης ομάδας της Πέγειας “ Πέγεια 2014”.

Oι εκδηλώσεις είπε ο κ Ακουρσιώτης  θα περιλαμβάνουν παραδοσιακά παιχνίδια διαγωνισμό τσατιστών και τόμπολας και την παρουσίαση των τριών χορευτικών συγκροτημάτων που διαθέτει η Πέγεια .

Η Πέγεια πρόσθεσε προσφέρει επίσης ένα μοναδικό τοπίο με την ειδυλλιακή παραλία του Κόλπου των Κοραλίων αλλά και πληθώρα καφενείων και παραδοσιακών ταβέρνων.

Τα ήθη και έθιμα θα αναβιώσει και ο Δήμος Γεροσκήπου. Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η Τοπική Αρχή οργανώνει και φέτος σε συνεργασία με τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της πόλης, ένα πρόγραμμα με ποικίλες εκδηλώσεις, πολιτιστικές , καλλιτεχνικές και αθλητικές. Οι εκδηλώσεις συνέχισε, περιλαμβάνουν τουρνουά αντισφαίρισης στον ανοικτό χώρο αθλοπαιδιών “ Χαράλαμπος Ζόππος” , καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των πολιτιστικών σωματείων της Γεροσκήπου παζαράκι από το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου στην πλατεία Γεροσκήπου, και πασχαλινή συναυλία με την Νάντια Καραγιάννη τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς κάλεσε όσους επιζητούν ένα ξεχωριστό προορισμό για να περάσουν το Πάσχα να επιλέξουν φέτος την Πόλη Χρυσοχούς όπου μπορούν να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και την αναστάσιμη ακολουθία.

Η Πόλη Χρυσοχούς κατέληξε υπόσχεται φέτος ποιοτικές και όμορφες διακοπές και καλωσορίζει όλο τον κόσμο.

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου