Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου που πήρε μαζί του στο βυθό 290 ανθρώπους – ''Μας έλεγαν να μείνουμε ακίνητοι'' λένε οι διασωθέντες

-''Μας έλεγαν να μείνουμε ακίνητοι'' λένε οι επιβάτες
-Περισσότεροι από 290 οι αγνοούμενοι μαθητές, στην πλειονότητά τους
-Σώος ο καπετάνιος του πλοίου
-Εξοργισμένοι οι συγγενείς ζητάνε εξηγήσεις
-Επίθεση δέχτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας

Σχεδόν 300 άνθρωποι από τους 459 επιβάτες του πλοίου Sewol που βυθίστηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές της Νοτίου Κορέας παραμένουν εγκλωβισμένοι στο επιβατηγό πλοίο.

Το καράβι που είχε ξεκινήσει από τη Σεούλ μετέφερε κυρίως μαθητές σχολείου της Κορεατικής πρωτεύουσας προς το νησί Τζετζού (Jeju), διάσημο τουριστικό θέρετρο. Επρόκειτο για μία διαδρομή ρουτίνας.

Οι λόγοι του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, παρόλο που ο καπετάνιος του θανατηφόρου πλεούμενου έχει διασωθεί.

Ο καπετάνιος του πλοίου καλύπτει το πρόσωπό του

Σύμφωνα με τους διασωθέντες επιβάτες λίγο πριν το πλοίο αρχίσει να γέρνει, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και αμέσως αυτό άρχισε να παίρνει κλήση.

Τη στιγμή εκείνη φαίνεται πως όλα τα παιδιά ήξεραν τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, αφού πολλά από αυτά άρχισαν να στέλνουν αποχαιρετιστήρια μηνύματα από τα κινητά τους τηλέφωνα στους γονείς και τους συγγενείς τους.

“Μαμά, μπορεί αυτή να είναι η τελευταία μου ευκαιρία να σου πω ότι σε αγαπάω”



“Γιατί αυτό; Όπως και να 'χει, σε αγαπώ κι εγώ” απάντησε η μητέρα στο παιδί της, μην ξέροντας ότι αυτά θα είναι τα τελευταία λόγια που θα ανταλλάξει μαζί του.

“Ακούστηκε μία ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του πλοίου που μας έλεγε να μείνουμε στις θέσεις μας, αλλά το πλοίο είχε ήδη αρχίσει να γέρνει. Κάποιοι από τους μαθητές δεν κατάφεραν να βγουν” δήλωσε ένας από τους διασωθέντες, ενώ κάποιος άλλος περιγράφει:



“Ήταν όλο πολύ έντονο. Η κλήση ήταν πάνω από 45 μοίρες”.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων είναι εξοργισμένοι για το περιστατικό και κατηγορούν την κυβέρνηση για ανευθυνότητα.

“Είναι τρομερό! Δεν έχουμε ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους για ατυχήματα στη θάλασσα. Μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωσαν αυτά τα παιδιά;” δήλωσε ένας άνδρας στα ΜΜΕ.

Επίθεση στον πρωθυπουργό της χώρας από τους συγγενείς

Οι γονείς των αγνοουμένων έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι Τζίντο, όπου περιμένουν, με την ελπίδα για ανεύρεση των παιδιών τους να σβήνει καθώς περνούν οι ώρες.

Βίντεο που παρουσίασε διασωθέντας , του οποίου η γνησιότητα δεν έχει πιστοποιηθεί, δείχνει τους επιβάτες με τα σωσίβιά τους να αναμένουν στον εσωτερικό του πλοίου, το οποίο έχει εμφανώς πάρει κλήση.



Περισσότεροι από 290 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Η θερμοκρασία του νερού στο σημείο είναι στους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, το οποίο σημαίνει ότι ακόμα και να βρίσκεται κάποιος στην επιφάνειά τους, έπειτα από λίγες ώρες θα καταλήξει.



Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται.

Πηγή: newsit.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου