Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αγγλία - Πρέμιερ Λιγκ: Είναι ακόμη εδώ! (vid)

Ποιος είπε ότι… πέθανε μετά από μια ήττα και μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα; Η Άρσεναλ αν και χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια για να τα καταφέρει, εν τέλει επικράτησε της Λίβερπουλ με 2-1 στο «Emirates» και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Έβερτον.

Με πρωταγωνιστές τους Λούκας Φαμπνιάσκι και Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, η Άρσεναλ πήρε αγχωτική νίκη κόντρα στην Λίβερπουλ και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι «κανονιέρηδες», που κυριάρχησαν σε αρκετά διαστήματα του αγώνα, έψαχναν απεγνωσμένα μία απάντηση προς τους επικριτές τους για τις πρόσφατες «γκέλες» με αντιπάλους τους «κόκκινους» και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα και την βρήκαν.

Χάρη στα τέρματα των Τσάμπερλεϊν και Ποντόλσκι (από ασίστ του νεαρού Άγγλου) οι Λονδρέζοι προκρίθηκαν στους «8» της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του Μπρένταν Ρότζερς για αντιστροφή της κατάστασης.

Καταλυτικός για την αποφυγή ενός νέου… κάζου, ήταν ο Φαμπιάνσκι, ο οποίος «κατέβασε ρολά» και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πραγματοποιήσουν μεγαλοπρεπέστατη ανατροπή. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε από το σημείο του πέναλτι ο Στίβεν Τζέραρντ.

Το ματς:

Με τη συμπλήρωση μόλις δύο λεπτών ο Στάριτζ βρέθηκε σε σημείο βολής, ξεχασμένος από την αντίπαλη άμυνα, έπειτα από πάσα του Τζέραρντ, αλλά ο Φαμπιάνσκι τοποθέτησε σωστά το κορμί του, κλείνοντας την αριστερή του γωνία και απομάκρυνε τον κίνδυνο με τα πόδια. Το ματς κύλισε… ήρεμα στα επόμενα λεπτά, με την Λίβερπουλ να δείχνει ορεξάτη και την Άρσεναλ να μπαίνει στο παιχνίδι λίγο αργότερα. Οι «κανονιέρηδες» ανέβασαν την πίεσή και ανταμείφτηκαν γι’ αυτό, αφού κέρδισαν φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή, από το οποίο προήλθε το γκολ του Τσάμπερλεϊν στο 16’. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες αρκέστηκαν περισσότερο σε ένα παιχνίδι κέντρου, με σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι που φάνηκε και από τις πέντε κίτρινες κάρτες του Χάουαρντ Γουέμπ στα πρώτα 45’. Ευκαιρίες υπήρξαν, αλλά όχι αυτό που λέμε κλασσικές, για να έρθει λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Σουάρες και να απειλήσει δις, αλλά να δέχεται την άρνηση του Φαμπιάνσκι αφενός και να σουτάρει άστοχα αφετέρου.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και από τις δύο πλευρές. Η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο 1-1 δευτερόλεπτα μετά την επανέναρξη του αγώνα, με τον Σουάρες να βλέπει τον Φαμπιάνσκι να του στερεί το γκολ με το δεξί πόδι. Αυτή που βρήκε δίχτυα ήταν η Άρσεναλ, με τον Τσάμπερλεϊν να κάνει ό,τι θέλει στην δεξιά πτέρυγα, να πασάρει στον Ποντόλσκι και εκείνος να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τζόουνς. Στο 54’ ο Σουάρες προσπάθησε να πετύχει ένα φανταστικό τέρμα, κάνοντας σκαφτή πάσα στον εαυτό του, αλλά το σουτ του κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους «κανονιέρηδες» με τον πολύ καλό Εζίλ να σουτάρει από πλάγια δευτερόλεπτα αργότερα, αλλά τον Τζόουνς να τον σταματά με εκπληκτικό μπλονζόν και απόκρουση με το αριστερό.  Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σουάρες ανατράπηκε από τον Ποντόλσκι και ο Τζέραρντ δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει από το σημείο του πέναλτι σε 2-1. Πάμε στο 61’, όταν ο Φαμπιάνσκι έπεσε στα πόδια του Στάριτζ και απομάκρυνε την μπάλα πριν ο Άγγλος ισοφαρίσει σε 2-2. Έπειτα από λίγα λεπτά, ο Σουάρες ζήτησε και πάλι πέναλτι, αλλά απ’ ό,τι φάνηκε ο Γουέμπ καλώς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τον Ουρουγουανό να προσπαθεί περισσότερο να κερδίσει το σφύριγμα. Στο 78’ ο Κουτίνιο βρέθηκε στο «κουτί» από εξαίσια μπαλιά του Τζέραρντ, αλλά το γύρισμά του σταμάτησε στον Φαμπιάνσκι, ο οποίος λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίος στο 87’ όταν έκανε κακή έξοδο και ο Άγκερ αστόχησε με το κεφάλι προ κενής εστίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Τζένκινσον, Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Φλαμινί, Αρτέτα, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (Γκιμπς 76’), Εζίλ, Ποντόλσκι (Καθόρλα 69’), Σανογκό (Ζιρού 88’)

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Γλάναγκαν, Σκρτελ, Άγκερ, Σισοκό (Χέντερσον 62’), Τζέραρντ, Άλεν, Κουτίνιο, Σουάρες, Στέρλινγκ, Στάριτζ


Arsenal 2-1 Liverpool (All Goals) 16... από ourmatch

 Πηγή: england365.gr

> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου