Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Άστεγος αναζητεί ζεστασιά σε πάρκα της Λευκωσίας: Αυτή είναι η ιστορία του!

Άλλη μια νύχτα πέρασε και βρίσκεται έξω στο δρόμο, κουρνιασμένος σε ένα παγκάκι στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου. 

Πάει σχεδόν μήνας από τότε που περιφέρεται χωρίς να έχει στέγη, ή έστω, μια ζεστή γωνιά στο σπίτι ενός φίλου, ενός συγγενή. Αυτά εξομολογήθηκε ο κύριος Αργύρης στον Νίκο Σπινθάκη, ιδιοκτήτη εστιατορίου στην οδό Λήδρας, που έτυχε να περάσει από το παγκάκι του. 

«Ενώ βόλταρα γύρω στα μεσάνυχτα με τον σκύλο μου στο πάρκο, είδα κάποια στιγμή μια φιγούρα σε ένα παγκάκι. Πλησίασα και τότε αντίκρισα έναν παππούλη να κοιμάται. Όταν με ένιωσε ξύπνησε και σχεδόν μου ζήτησε συγγνώμη που βρισκόταν εκεί» περιγράφει ο κύριος Σπινθάκης. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε τον παππού. Πρώτη φορά όμως κατάλαβε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο χωρίς στέγη. 

«Τον είχα δει ξανά, όμως πρώτη φορά τέτοια ώρα, και μάλιστα να κοιμάται στο παγκάκι. Ήταν ατημέλητος και ταλαιπωρημένος». Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του, ήταν πως ο παππούς δεν έχει οικογένεια. Κι όμως, ο κύριος Αργύρης έχει δυο παιδιά. 

«Όταν τον ρώτησα τι κάνει εκεί, μου απάντησε ότι δεν έχει σπίτι. Όταν πέθανε η γυναίκα του, ο γιος του τον έδιωξε από το σπίτι για να μείνει με την αγαπημένη του. Και μετά ήρθε το δεύτερο σοκ. Έχει και κόρη ο παππούς. Μα ο σύζυγός της δεν την αφήνει να ασχολείται με τον άστεγο πατέρα της». 

Αυτά διηγήθηκε ο παππούς ξεσπώντας σε λυγμούς και ύστερα από λίγο επέστρεψε στη γωνιά του, που είχε πια παγώσει. Μπορεί να μην έχει βρει σπίτι ακόμη, όμως γνώρισε έναν άνθρωπο που υποσχέθηκε πως θα κάνει ό, τι περνά από το χέρι του για να τον βοηθήσει. Και ξεκίνησε προσφέροντάς του φαγητό. 

Source: http://elita.philenews.com


--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

1 comments: