Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Κατεβαίνει» με ΔΗΣΥ ο Συλλούρης στις Ευρωεκλογές

Ομόφωνα, το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού ενέκρινε πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, για συνεργασία ΔΗΣΥ-ΕΥΡΩΚΟ στις ευρωεκλογές, με τη συμπερίληψη του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη, στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΔΗΣΥ σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο των σχεδιασμών του κόμματος για τις Ευρωεκλογές ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου παρουσίασε τρεις προτάσεις στο Πολιτικό Γραφείο οι οποίες και εγκρίθηκαν.

«Πρώτον, κατόπιν διαβουλεύσεων του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κόμματος υπήρξε κατάληξη σε συμφωνία συνεργασίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η συνεργασία θα πάρει τη μορφή της συμμετοχής ενός υποψηφίου προερχόμενου από του ΕΥΡΩΚΟ στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ – ΕΛΚ».

Ο κ. Προδρόμου συνέχισε λέγοντας ότι «ο υποψήφιος αυτός θα είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Βουλευτής Δημήτρης Συλλούρης».

Ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «κοινοποίησε την πρόθεσή του να ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει το Καταστατικό για να ορίσει έναν / μία κατ’ επιλογήν υποψήφιο (α) στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η «διαδικασία καταρτισμού του ψηφοδελτίου θα εξελιχθεί μέσα σε αυτό το μήνα και θα ολοκληρωθεί ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου στα μέσα του επόμενου μήνα».

Αύριο, είπε τέλος, θα δοθεί στη δημοσιότητα εκτενέστερη ανακοίνωση σχετικά με τους σχεδιασμούς για τις Ευρωεκλογές.

Δ.Συλλούρης: H συνεργασία με ΔΗΣΥ είναι μόνο για τις ευρωεκλογές

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, ο Δημήτρης Συλλούρης, επεσήμανε ότι η συνεννόηση - συνεργασία που έγινε με το ΔΗΣΥ είναι μόνο για τις ευρωεκλογές καθώς όπως είπε το κόμμα θα έχει μια δυνατή εκπροσώπηση στην ΕΕ η οποία θα βοηθήσει την οικονομία.

Θα μπορούσε. πρόσθεσε, να χαρακτηριστεί ψηφοδέλτιο οριζόντιας ψήφου αφού όπως εξήγησε είναι ένα ψηφοδέλτιο με υποψήφιους διαφορετικών προσεγγίσεων. Ο κ. Συλλούρης, είπε ότι το ευρωπαικό περιβάλλον δεν του είναι άγνωστο και δεν θα ρίζει πέτρα πίσω του αν και τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί τον έχουν απογοητεύσει.


Πηγή: sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου