Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κασουλίδης: Πολύ κοντά στο κοινό ανακοινωθέν

Την εκτίμηση ότι η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, που θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.


Συνέστησε ωστόσο αυτοσυγκράτηση, αφού όπως είπε, οι δύο πλευρές είχαν βρεθεί ξανά κοντά σε συμφωνία, χωρίς όμως κατάληξη.

Ο κύριος Κασουλίδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ "Επωνύμως", είπε ότι το ανακοινωθέν δεν θα ξεπερνά τη μια σελίδα, ενώ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας συνέβαλε και η παρασκηνιακή αμερικανική διπλωματία.

Σκέψεις για απομάκρυνση Ντάουνερ
Ο κύριος Κασουλίδης τόνισε ότι η διορθωτική δήλωση των Ηνωμένων Εθνών για τις αναφορές του Μπάν Κι Μούν δεν ικανοποιεί τη Λευκωσία.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού, οι οποίες θα αποκαθιστούν την τάξη και σε άλλα θέματα.

Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης του Γενικού Γραμματέα, παραπέμποντας στην δήλωση Αλεξάντερ Ντάουνερ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι οι συνομιλίες διεκόπησαν λόγω εκλογών.

Στο σημείο αυτό, ο κύριος Κασουλίδης αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση κάμνει σκέψεις για απομάκρυνση του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Απέφυγε ωστόσο να πει κατά πόσο, αυτό θα γίνει πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και συνέστησε υπομονή.

Ο κύριος Κασουλίδης αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις και τόνισε πως αν συνεχισθούν, δεν αποκλείεται να κατατεθεί πρόταση στα Ηνωμένα Εθνη για οριοθέτηση της ΑΟΖ για ολόκληρο το νησί.

-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : www.kathimerini.com.cy


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου