Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - Υποσχέσεις…. επιθετικές

Δεν τα κατάφερε να μπει με νίκη στο 2014 ο Απόλλωνας, που έφερε ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Ανόρθωση. 

Αν και ήταν πραγματικό ντέρμπι με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, εντούτοις οι κυανόλευκοι της Λεμεσού θα μπορούσαν να κερδίσουν αν εκμεταλλεύονταν μια από τις πολλές ευκαιρίες που έκαναν, ενώ είδαν και τον Βέγκα να κατεβάζει ρολά.

Η αλήθεια είναι πως άφησε υποσχέσεις η ομάδα της Λεμεσού για έναν πιο «παραγωγικό» δεύτερο γύρο, καθώς οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν εξαιρετικές, με αποκορύφωμα αυτή του Παπουλή στο 40' όταν ο Βέγκα έπιασε το άπιαστο.

Είδαμε κάποιες πολύ όμορφες ενέργειες χθες από τον Απόλλωνα, που μόλις προηγήθηκε στο σκορ ανέβασε ταχύτητες. Είδαμε όμορφες εναλλαγές στο χώρο του κέντρου, ταχύτητα και συνεχές πρέσινγκ, είδαμε μετά από καιρό και δημιουργία πολλών ευκαιριών, που όμως για ένα ακόμη παιχνίδι πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Χάρολντ Ρέινα. Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο έδωσε την εντύπωση πως είναι παίχτης μαχητής, που βγάζει τσαμπουκά στο παιχνίδι του και κυνηγά την κάθε μπάλα, έστω κι αν φαίνεται χαμένη. Το στοίχημα για τον ίδιο είναι να βάζει και τη μπάλα στο πλεκτό, καθώς αυτός είναι ο λόγος που αποκτήθηκε.

Εξαιρετική ήταν η επανεμφάνιση του Φώτη Παπουλή. Ο Ελλαδίτης αγωνίστηκε μετά από καιρό και έδειξε πόσο πολύ έλειψε στην ομάδα του. Έτρεχε, δημιουργούσε ρήγματα και ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς. Έπρεπε να αντικατασταθεί στο 65' για λόγους προφύλαξης και από το σημείο εκείνο η ομάδα χάθηκε επιθετικά.

Από την άλλη, όσο καλό είναι το ότι δημιουργήθηκαν τόσες ευκαιρίες, άλλο τόσο κακό είναι το ότι πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Και κυρίως στα ντέρμπι, άμα χάνεις τα άχαστα τότε θα δεχτείς γκολ. Έτυχε να είναι ο Βάλε θύμα της φαντασίας του Οχαγιόν, αλλά από την άλλη τέτοια τέρματα μπαίνουν μια στις χίλιες.

Στα αρνητικά και κάποια νεκρά σημεία που είχαν οι παίχτες του Χριστάκη Χριστοφόρου. Στα σημεία που η Ανόρθωση πίεζε παρατηρούνταν κάποιος πανικός, ενώ προς το τέλος του παιχνιδιού έδειξαν να μένουν και από δυνάμεις. Δεν βοήθησαν ούτε οι αλλαγές, αν και η αλήθεια είναι πως αν δεν έμπαινε το τέρμα της ισοφάρισης, η ομάδα έδειχνε πως μπορούσε να κρατήσει το γκολ της νίκης.

Πλέον ο Aπόλλωνας κοιτάζει την επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Χάθηκε καλή ευκαιρία για να επιστρέψει στην κορυφή, ωστόσο δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, καθώς οφείλει να παρουσιαστεί πανέτοιμος για το Κυριακάτικο (15:00) ντέρμπι, όπου θα επιδιώξει την πρώτη του νίκη στο β' γύρο. Προηγουμένως, υπάρχει η Νέα Σαλαμίνα για το θεσμό του κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη. 

Source : www.24sports.com.cy


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου