Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Άγρια κόντρα Χάσικου - Περδίκη, με φόντο την Δρομολαξιά - Καλεί ο ένας τον άλλο σε απολογία

-Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να απολογηθεί
- Αφορμή οι χθεσινές αναφορές προς το πρόσωπό του από την εκπομπή του ΡΙΚ «Πρόσωπο με Πρόσωπο»
- Κατακρίνει ως αλαζονική την στάση και τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ και η Συμμαχία Πολιτών
- Άμεση ήταν η απάντηση από τον ΥΠ.ΕΣ., Σωκράτη Χάσικο

Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να απολογηθεί για τις χθεσινές αναφορές προς το πρόσωπό του από την εκπομπή του ΡΙΚ «Πρόσωπο με Πρόσωπο». Εξάλλου, σε δηλώσεις αναφορικά με τη συνέντευξη του ΥΠΕΣ Σωκράτη Χάσικου χθες στο ΡΙΚ του εκπροσώπου Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, επίσης κάλεσε τον ΥΠΕΣ τον να απολογηθεί τόσο προς τον βουλευτή ΔΗΣΥ κ. Μαπουρίδη όσο και προς τον βουλευτή των Οικολόγων κ. Περδίκη. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον ΥΠ.ΕΣ.

«Είναι καθήκον όλων όσοι έχουν άμεμπτο πολιτικό βίο να υποδείξουμε στο κ. Χάσικο ότι δεν μπορεί να προκαλεί τον οποιοδήποτε και ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να μιλά ως Υπουργός», είπε ο κ. Περδίκης.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Περδίκης έκανε λόγο για «προσωπικές και απαξιωτικές» αναφορές Χάσικου από την εν λόγω εκπομπή. «Όσο και να εκνευρίζεται και να πυροβολεί ότι κινείται, είναι γνωστό σε όλους ότι έχει προσωπική σχέση με την υπόθεση της Δρομολαξιάς," σύμφωνα με τον ΓΓ των Οικολόγων, ο οποίος πρόσθεσε: "Ούτε ύβρις είναι αυτή η διαπίστωση, ούτε κατηγορία».

Είπε πως τόσο ο ίδιος, όσο και το Κίνημά του στηρίζουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης για διαλεύκανση της υπόθεσης της Δρομολαξιάς και για προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον της Δικαιοσύνης και περιμένουν να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτού του οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, «σήμερα ενώπιον του κ. Χάσικου υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα πιθανά σκάνδαλα, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών», προσθέτοντας ότι «την ύπαρξη αυτών των καταγγελιών ουδέποτε διέψευσε ούτε ο ίδιος».

«Κάποιες από αυτές τις καταγγελίες μετέφερα εγώ ο ίδιος προσωπικά στον κ. Χάσικο. Περιμένω ακόμα - έξι μήνες ήδη - να δώσει οδηγίες για εξέταση και αυτών των καταγγελιών, με την ίδια θέρμη και αποφασιστικότητα, όπως και στην υπόθεση της Δρομολαξιάς», είπε.

Κάλεσε τον κ. Χάσικο να απολογηθεί, «τώρα που έμαθε τη φράση mea culpa», όπως είπε ο κ. Περδίκης, «για τα όσα απερίσκεπτα ανέφερε στη χθεσινή εκπομπή του ΡΙΚ», προσθέτοντας πως ο ίδιος το mea culpa του Υπουργού Εσωτερικών δεν το δέχεται στα λόγια, αλλά περιμένει τη διερεύνηση και των άλλων καταγγελιών, που αφορούν τμήματα του Υπουργείου του και ιδιαίτερα «τη σκανδαλώδη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών», όπως τη χαρακτήρισε.

Η Συμμαχία Πολιτών δια του εκπροσώπους της κ. Α. Μιχαηλίδη ανέφερε:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χασίκος, με τη χθεσινή του συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου μίλησε απαξιωτικά και με προσβλητικό τρόπο χρησιμοποιώντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Ρίκου Μαππουρίδη όπως και για τον Γ. Γ του Κινήματος Οικολόγων βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη.

Ως Συμμαχία Πολιτών καταδικάζουμε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά και την επίδειξη ασέβειας από τα μέλη της Κυβέρνησης προς την αντίθετη άποψη.

Πρέπει οι Υπουργοί να συνειδητοποιήσουν ότι οι ασκούντες την εκτελεστική εξουσία υπόκεινται σε έλεγχο και σε κριτική και ότι έχουν υποχρέωση να επιδεικνύουν σεβασμό προς την κριτική που τους ασκείται.

Οι χαρακτηρισμοί και η αλαζονεία είναι δείγμα παρωχημένων εποχών, ενός πολιτικού πολιτισμού που οι πολίτες απορρίπτουν. Αναμένουμε από τον κ. Χάσικο και το Υπουργικό Συμβούλιο απολογία τόσο προς τον κ. Μαππουρίδη όσο και προς τον κ. Περδίκη».

Ο ΥΠ.ΕΣ. Σωκράτης Χάσικος ανταπάντησε άμεσα στα όσα του καταλογίστηκαν, ειδικά από πλευράς Γιώργου Περδική.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη, δηλώνει ότι ο ίδιος ο κ. Περδίκης θα πρέπει να απολογηθεί διότι υπονομεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση και τιμωρία των ενόχων.

«Ο κ. Περδίκης, από τη μια στηρίζει, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, την όλη προσπάθεια της Κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση και τιμωρία των ενόχων του σκανδάλου της Δρομολοξιάς, αλλά, από την άλλη, την υπονομεύει,» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του ΓΓ των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη, ο κ. Χάσικος σημειώνει: «Διότι, πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει την επιμονή του να υποκαθίσταται σε αχθοφόρο της λάσπης, που ένας από τους συλληφθέντες και υπόδικος έριχνε εναντίον του Υπουργού, για δήθεν προσωπική σχέση με την όλη υπόθεση; Είναι γι’ αυτό ακριβώς που είπα και επαναλαμβάνω ότι ο κ. Περδίκης βγάζει τη γλώσσα του περίπατο και θα πρέπει να σκέφτεται πριν μιλήσει».

«Εν πάση περιπτώσει», πρόσθεσε, «ας διαβάσει ο κ. Περδίκης το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής, εκτός και αν δεν το αναγνωρίζει, και τότε θα καταλάβει ποιοι και πόσοι είχαν και έχουν προσωπική ευθύνη ή συμφέρον, αλλά και πόσοι άλλοι εκτός των υποδίκων θα πρέπει να κατηγορηθούν».

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για άλλα πιθανά σκάνδαλα, ο κ. Χάσικος δηλώνει ότι «ο Υπουργός Εσωτερικών εξετάζει τεκμηριωμένες καταγγελίες και όχι κουβέντες του καφενέ», προσθέτοντας ότι «εάν πράγματι ο κ. Περδίκης και ο κάθε κ. Περδίκης έχουν οτιδήποτε που μπορεί κατ’ ελάχιστον να τεκμηριώσει υπόθεση, παραμένω στη διάθεσή τους για άμεση και σε βάθος διερεύνηση».

«Το έχω άλλωστε αποδείξει. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα περί απολογίας μου, έχω την άποψη ότι μάλλον ο ίδιος ο κ. Περδίκης θα πρέπει να απολογηθεί, διότι μέσα από τις δηλώσεις του υπονομεύει την όλη προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων θεσμικών οργάνων του κράτους, για πλήρη διαλεύκανση και τιμωρία των ενόχων», καταλήγει ο κ. Χάσικος στη γραπτή του δήλωση.


Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου