Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΟΜΟΝΟΙΑ - Οι νέοι έχουν φωνή…

Ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα. Κατά διαστήματα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ενώ στο πρώτο μέρος…

 εξαφάνισε από το γήπεδο την ΕΝΠ, κάνοντας πάρτι στη περιοχή της. Τελικά έφυγε νικήτρια από το γήπεδο του Παραλιμνίου με 3-0, ενώ ενε σκορ μεγαλύτερης έκτασης θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα. Σκόρερ οι Αλίπιο (50’), Αλαμπί (74’) και Ρουσιάς στις καθυστερήσεις, οι βαθμοί έγιναν τριάντα και η κορυφή …σίμωσε.

Με δυο καινοτομίες παρουσιάστηκε στην αρχική της ενδεκάδα η Ομόνοια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε οΘερβέρα που εμφανίστηκε στη αρχική ενδεκάδα για τελευταία φορά στον αγώνα με τον Απόλλωνα την τρίτη αγωνιστική και στην κορυφή αγωνίστηκε ο… εντελώς πρωτοεμφανιζόμενος στην αρχική ενδεκάδα Αλίπιο. Είναι σαφέστατο το γεγονός ότι οι δυο αυτές κινήσεις ήταν έργο Λοτίνα.

Στο δε σύνολο της η ενδεκάδα παρουσιάστηκε με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της 14ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Ανόρθωση. Ο Θερβέρα πήρε τη θέση του Κυριάκου, ο Αλαμπί του Αντράντε, ο Λεάντρο τουΣκαραμοτσίνο, ο Αγκουιάρ του Σοάρες και ο Αλίπιο του Γκικίεβιτς.

Η διάφορα των δυο ομάδων ήταν όπως τη μέρα με τη νύκτα. Όμως το παιχνίδι στην πορεία του δεν κύλησε με τον τρόπο που εξέφραζε τη διαφορά των δυο ομάδων. Γιατί στο πρώτο μέρος τα κύματα των πρασίνων επιθέσεων, ανέκοπτε πότε ο Μάστρου και πότε η ολιγωρία των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας στην τελική προσπάθεια. Έφταναν μέχρι την περιοχή και …εκεί έχυναν την καρδάρα με τα γάλα. Στο 50’ όμως η τάξη αποκαταστάθηκε με το γκολ του Αλίπιο (οΣκέμπρι ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Μάστρου), τα πράγματα πήραν την φυσιολογική τους πορεία.

Οι πολλές απουσίες στη σημερινή Ομόνοια, δεν φάνηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επηρέασαν ποσώς τη λειτουργία της ομάδας. Είδαμε, ειδικά στο πρώτο μέρος, τον ορισμό του ποδοσφαίρου επιβολής με κεντροεπιθετική ανάπτυξη που άγγιζε την τελειότητα. Ταχύτητα σκέψης και κίνησης, εμπνεύσεις και πολλοί παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, έτοιμοι για το γκολ. Για ανασταλτική επάρκεια δεν υπάρχει αντικείμενο σχολιασμού λόγω του ότι ο αγώνας δεν γέννησε την ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Ο Αλίπιο
Εξαιρετική η πρώτη αρχική παρουσία του νεαρού Βραζιλιάνου. Ο Λοτίνα προφανώς ξέροντας τον νεαρό από τη θητεία του στην Ρεάλ τον έριξε στην αρχική ενδεκάδα. Και του άνοιξε το δρόμο στην εν Κύπρω απόπειρα παρουσίασης του ταλέντο του. Η παρουσία του έδωσε ταχύτητα, ευελιξία και ποικιλία κινήσεων και συνεπώς μεγαλύτερη εμβέλεια στην επίθεση, Συνεργάστηκε άψογα με τους Πλατινί, Σκέμπρι, αλλά και τους χαφ. Το γκολ ήταν το δίκαιο επιστέγασμα της πολύ καλής του παρουσίας, αλλά αποτελεί και ψυχολογική τόνωση για τον ίδιο.


Ο Πλατινί
Επί τέλους (καιρός ήτανε) είδαμε τον φοβερό και τρομερό winger που βλέπαμε με τη φανέλα του Πράσινου Ακρωτηρίου. Με μια λέξη…ασύλληπτος. Ταχύτατες επελάσεις, κλειστές ντρίμπλες και φαρμακερές σέντρες. Δημιουργούσε με τις ενέργειες του συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Όνειρο η ενέργεια κα η πάσα στον Αλίπιο στο πρώτο γκολ. Αν βελτιώσει και τα τελειώματα του …


Ο Ρουσιάς
Να και τον νεαρό εκ Παραλιμνιου ορμώμενο, που βγήκε από τη ναφθαλίνη. Από τότε που εντάχθηκε στην Ομόνοια με πολλές προσδοκίες, δεν πήρε ευκαιρίες Σήμερα πήρε ευκαιρία έστω και σύντομη, αλλά φρόντισε να στείλει μήνυμα. Αγωνίστηκε πολύ λίγα λεπτά, αλλά πρόλαβε να σκοράρει, σε βάρος της προηγούμενης του ομάδας.

Ο Μαργκάσα
Μην τον ξεχάσουμε αυτόν, γιατί θα είναι παράλειψη. Το μηχανάκι και πάλι ήταν ασταμάτητο. Έκανε φοβερή δουλειά στο χώρο του κέντρου, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί βασικότατο εργαλείο στην ομάδα

Source : www.24ports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου