Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες του κοινωνικού ιατρείου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου

Ολοένα και πληθαίνουν οι ανάγκες του κοινωνικού ιατρείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, αφού κάθε εβδομάδα περισσότερα άτομα ζητούν να εξεταστούν από τους εθελοντές γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας που, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για να μεταβούν είτε στο Νοσοκομείο είτε σε ιδιώτη γιατρό.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος προσθέτοντας πως «υπάρχουν αρκετά άτομα τα οποία χρειάζονται ιατρική βοήθεια και προσφεύγουν σ’ αυτό. Ταυτόχρονα έχουμε και προσφορές φαρμάκων είτε από γιατρούς είτε από φαρμακευτικές εταιρείες και έτσι τα βασικά για την καθημερινότητα κάποιου, ειδικά τώρα με την είσοδο του χειμώνα τα έχουμε εξασφαλισμένα» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «σε περίπτωση που ένα άτομο χρειάζεται εξειδικευμένη θεραπεία ή ειδικά φάρμακα θα δούμε πως θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε, είτε αποστέλλοντας τον σε Νοσοκομείο της περιοχής του για να εξεταστεί από ειδικό γιατρό είτε για να επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό».

Ο Μητροπολίτης ερωτήθηκε κατά πόσον έχει αυξηθεί η ροή ασθενών στο κοινωνικό ιατρείο, μετά και την εφαρμογή τελών στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών των Νοσοκομείων, στις επισκέψεις ειδικών γιατρών αλλά και με το τέλος στα φάρμακα.
Απάντησε ότι «υπάρχουν αρκετά άτομα που επισκέπτονται το κοινωνικό ιατρείο της Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και είπαμε πως μπορεί να επισκεφθεί οποιοσδήποτε έχει πραγματική ανάγκη το κοινωνικό ιατρείο. Δεν θα διωχθεί κανένας συνάνθρωπος μας που χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη» σημείωσε.

Ωστόσο, συνέχισε «άτομα τα οποία διαθέτουν χρήματα και μπορούν να επισκεφθούν το Νοσοκομείο είτε και ιδιώτη γιατρό θα τα παραπέμψουμε εκεί ούτως ώστε οι εθελοντές γιατροί του ιατρείου μας να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους άρρωστους και όσους λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να εξεταστούν από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα».

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου