Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο Εφραίμ δίνει άλλο τόνο...

Ο Γιώργος Εφραίμ ακολούθησε μεγάλο μέρος του κανονικού προγράμματος και με ακόμη τρεις προπονήσεις μέχρι το ματς με τον Ερμή, όλα δείχνουν πως θα είναι ετοιμοπόλεμος την Κυριακή. 

Η αποχή του από τους δύο προηγούμενους αγώνες δεν επηρεάζει και ιδιαίτερα, αφού ο παίκτης δεν έχει θέμα με φυσική κατάσταση και άρα μπορεί να αγωνιστεί από την αρχή. Και αυτό διαφοροποιεί πολλά στην Ομόνοια, γιατί ο αρχηγός δίνει το κάτι παραπάνω. Η απουσία του από τους αγώνες με Άρη και Εθνικό ήταν εμφανής.

Στο πρώτο παιχνίδι έλειψε η κίνηση που θα ανοίξει τον διάδρομο στη στενή αντίπαλη άμυνα και η καλή τελική πάσα. Στο δεύτερο, η επιστροφή Ασίς βοήθησε στην καλύτερη ανάπτυξη, αλλά και πάλι ο Πορτογάλος με τον Εφραίμ αποδίδει καλύτερα. Ένα όμως σημαντικό κομμάτι είναι η αδυναμία της Ομόνοιας να παίξει στο Δασακι σωστά την κόντρα επίθεση. Η ταχύτητα της ομάδας είναι μεγάλο όπλο, ειδικά όταν σκοράρει πρώτη. Αλλά πέρα από την ταχύτητα, χρειάζεται και η σωστή εναλλαγή της μπάλας. Αν κάποιος θυμηθεί πώς η Ομόνοια διαχειρίστηκε το προβάδισμα με Δόξα, Σαλαμίνα και Κούκλια, αλλά και ποια ήταν η συμβολή του Εφραίμ στη δημιουργία επιθέσεων κόντρα σε οργανωμένη άμυνα και κυρίως με τον αντίπαλο να έχει αφήσει χώρους, θα καταλάβει τη σημασία της επιστροφής του. Λογικά ο

Εφραίμ θα είναι η μόνη αλλαγή στην 11άδα, αν και τη θέση του Αγκουιάρ διεκδικεί και ο Λεάντρο. Κατά τα άλλα, τα νέα από το μέτωπο τραυματιών λένε ότι ο Μπρουκς θα είναι στην αποστολή, ο Σερφά μάλλον μένει εκτός, αν και παρουσιάζει δραστική βελτίωση, ενώ ο Σκαραμοτσίνο το παλεύει για να μπει κανονικά από Δευτέρας. Η σημασία του αγώνα με τον Ερμή είναι τεράστια. Πέραν του γεγονότος ότι το ''τριφύλλι'' εφόσον πάρει τους τρεις βαθμούς θα ξεπεράσει την ομάδα της Αραδίππου, άρα θα κερδίσει σίγουρα μία θέση στη βαθμολογία, θα πάει με ψηλό ηθικό στο αιώνιο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου