Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σε ψήφιση νόμου για προαγωγές στο δημόσιο ελπίζει ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα η Βουλή να προχωρήσει σύντομα στην ψήφιση νόμου, με τον οποίο θα δίνεται η δυνατότητα προαγωγής σε σημαντικούς τομείς της δημόσιας υπηρεσίας.

Σε εκτός κειμένου αναφορές, στην εκδήλωση για το κυπριακό νηολόγιο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι παρουσιάζεται εξάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας, λόγω του γεγονότος, ότι ενώ υπάρχουν αφυπηρετήσεις δεν γίνονται αναπληρώσεις διευθυντικών στελεχών.

Ευελπιστώ, είπε, ότι σύντομα η Βουλή θα ψηφίσει το νόμο που παγοποιεί οποιεσδήποτε προσαυξήσεις, αλλά παρέχει τη δυνατότητα προαγωγής σε σημαντικούς τομείς.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα, να προχωρήσει η έγκριση και ο διορισμός του Υφυπουργού για θέματα Ναυτιλίας.

Σημαντική η ναυτιλία για τις ξένες επενδύσεις
Τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, μέσω της ναυτιλίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό σε εκδήλωση στη Λευκωσία, για την επέτειο των πενήντα χρόνων του κυπριακού νηολογίου.

Η ναυτιλία, είπε, είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες που μπορούν να συνδράμουν στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και πάλι στα εμπόδια που προκαλούνται από δημοσίους λειτουργούς, τονίζοντας ότι ευθύνη τους είναι να διευκολύνουν και όχι να δυσχεραίνουν τις επενδύσεις.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου