Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΕΛ - Βράχος… ο «βράχος»

Αλήθεια η απόφαση του Πέτεφ να τον καθιερώσει στο κέντρο της άμυνας, είναι ίσως το καλύτερο πράγμα, ανάμεσα στα πολλά, που έχει κάνει αναλαμβάνοντας την ομάδα. Με μια μόνο κίνηση ο Βούλγαρος κόουτς διόρθωσε δύο γραμμές της ομάδας, καθιστώντας την πολύ πιο ισχυρή εντός του αγωνιστικού χώρου.

Πρώτον η οπισθοχώρηση του Ντεντέ πίσω στην άμυνα οχύρωσε για τα καλά το αμυντικό δίδυμο της ομάδας. Με βάση το υπάρχον ρόστερ ο Αγκολέζος μοιάζει ως ο ιδανικός παρτενέρ του Ουόν αφού ο Γκαούτσο αποδείχθηκε αδύνατος κρίκος. Επιπλέον, η ομάδα «απέκτησε» ένα σέντερ μπακ που ξέρει να παίζει τη μπάλα στο έδαφος και να καλύπτει το χώρο προσθέτοντας μάλιστα όγκο και δύναμη στο χώρο μπροστά του Φεγκρούζ.

Δεύτερον η μετακόμιση του Ντεντέ πίσω στην άμυνα όσο και αν φαίνεται περίεργο βελτίωσε τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Ο Ντεντέ ναι μεν πήρε πρωτάθλημα ως αμυντικό χαφ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο σύγχρονος μέσος που θα βγάλει την ομάδα μπροστά, θα κρατήσει τη μπάλα ή θα βρεθεί έξω από τη περιοχή για να σουτάρει όπως έκανε για παράδειγμα χθες ο Μοράις κόντρα στην Ομόνοια. Ίσως στον τελειοποιημένο αμυντικό μηχανισμό που έστησε ο Πάμπος πριν από δύο χρόνια ο Αφρικανός να ταίριαζε γάντι ωστόσο σε μια ομάδα που θέλει να κρατά μπάλα και να δημιουργεί παιγνίδι ο Ντεντέ δεν είναι ο κατάλληλος χαφ.


Η οπισθοχώρηση του βράχου, έφερε το Σακέτι στο κέντρο ο οποίος είναι πολύ πιο ταχύς και ταιριάζει απόλυτα με το Μάριο Νικολάου η φιγούρα του οποίου (ξανά) δεσπόζει στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η μεσαία γραμμή έγινε πιο ευέλικτη, ακόμη πιο βοηθητική στο επιθετικό παιγνίδι και πια η ομάδα δείχνει πολύ πιο ορθόδοξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.


Με αυτά και με αυτά ο Ντεντέ ήταν μέχρι το Σάββατο ο μοναδικός παίκτης που δεν έχασε λεπτό στη φετινή πορεία της ΑΕΛ. Η κακοτυχία ήρθε και το βρήκε στον αγώνα με τα Κούκλια αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από τον αγώνα. Ευτυχώς η κακοτυχία δεν ήταν σε μεγάλη δόση αφού ο τραυματισμός του αποδείχθηκε επιπόλαιος. Δεν αποκλείεται μάλιστα σήμερα ίσως και αύριο να δοκιμάσει να προπονηθεί και αν όλα πάνε με βάση τις εκτιμήσεις τότε ενδεχομένως να πάρει θέση βασικού στο αρχικό σχήμα.


Εάν τελικώς πάει κάτι στραβά, τότε ο Πέτεφ θα φέρει στην ενδεκάδα τον Κρίστη Θεοφίλου, ο οποίος ομολογουμένως όσες φορές κλήθηκε να βοηθήσει τα πήγε περίφημα. Ο Κύπριος αμυντικός είναι η Τρίτη λύση για το κέντρο της άμυνας αφού φαίνεται ότι ο Πέτεφ δεν εμπιστεύεται το Γκαούτσο ως μια λύση στο κέντρο της άμυνας.


Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου