Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ 5 ΕΚ ΕΥΡΩ &...

Συγκεκριμένα διεκδικεί μια θέση στους πέντε νικητές του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού "Mayors challenge" που δίνει ως έπαθλο €5 εκατ. ή €1 εκατ. για τη χρηματοδότηση ενός σημαντικού-πρωτοποριακού έργου.

Τον διαγωνισμό προκηρύσσει ο οργανισμός Bloomberg, ο οποίος ιδρύθηκε από τον τέως δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Mike Bloomberg, και σ' αυτόν συμμετέχουν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Ο Δήμος Λεμεσού, μάλιστα, είναι ο μαναδικός από την Κύπρο που διαγωνίζεται. Δικαίωμα στον διαγωνισμό έχουν οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν πρωτοποριακές ιδέες, που να μπορούν να εξυπηρετήσουν την πόλη και τους δημότες.

 Οι πόλεις που θα προκριθούν θα επιχορηγηθούν, η πρώτη με το ποσό των €5 εκατ. και οι υπόλοιπες τέσσερις με €1 εκατ. για να υλοποιήσουν το σχετικό έργο. Από τις 600 επιλέξιμες για συμμετοχή ευρωπαϊκές πόλεις, έχουν εγκριθεί 182 από 29 χώρες. 

Η ανακοίνωση των 20 φιναλίστ θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο και τον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν οι 5 νικητές του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ιδέα θα πρέπει να είναι τολμηρή και δημιουργική και να δίνει μια καινούργια προσέγγιση στην επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος που αντιμετωπίζει η ενδιαφερόμενη πόλη.

 Ο δήμος Λεμεσού έχει ήδη καταθέσει το ενδιαφέρον του και χθες, ο δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, συγκάλεσε ανοικτό διάλογο, στον οποίο μετείχαν εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, επιστημονικό και πνευματικό κόσμο της πόλης. Σκοπός της σύσκεψης, να ακουστούν προτάσεις και εισηγήσεις για καλύτερη κωδικοποίηση της πρότασης που θα υποβληθεί στον διαγωνισμό. 

Βέβαια η τελική επιλογή και έγκριση της πρότασης με την οποία θα συμμετάσχει ο δήμος, θα ληφθεί από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από συζήτηση και επεξεργασία του υλικού που θα προκύψει. Η πρόταση του δήμου Λεμεσού θα υποβληθεί στις 31 Ιανουαρίου

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου