Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μαζικές συλλήψεις υιών Υπουργών της Κυβέρνησης Ερντογάν

Από το πρωί της Τρίτης, η γειτονική Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με σαρωτικές εξελίξεις, οι οποίες έρχονται να αφήσουν την σφραγίδα τους στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας.

Το πρωί της Τρίτης, η τουρκική αστυνομία και οι Τούρκοι εισαγγελείς προχώρησαν στην σύλληψη επιχειρηματιών, πολιτικών, υιών υπουργών και μελών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Οι διωκτικές αρχές ισχυρίζονται ότι τα κορυφαία μέλη του κυβερνώντος κόμματος εμπλέκονται σε φαινόμενα και υποθέσεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τουρκική αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του υιού του Υπουργού Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, του υιού του Υπουργού Εσωτερικών Μουαμμέρ Γκιουλέρ και του υιού του Υπουργού Περιβάλλοντος και Πόλεων, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ. Ακόμη, η αστυνομία προχωρά στην σύλληψη των φημισμένων επιχειρηματιών Αλί Αγάογλου και Ριζά Ζερράμπ. Την ίδια στιγμή, η αστυνομία πραγματοποιεί εφόδους στον Δήμο Φατίχ και στην κρατική τράπεζα Χάλκμπανκ. Παράλληλα, η αστυνομία έχει ήδη πραγματοποιήσει εφόδους και σε παραρτήματα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση και οι δήμοι του ΑΚΡ έχουν ενώσει τις δυνάμεις του με την μαφία, τους διάφορους παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου και επιχειρούν να εξασφαλίσουν με παράνομα μέσα μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Τι κρύβεται στο παρασκήνιο;
Οι πρώτες πληροφορίες της «Κ» από τους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης δείχνουν ότι τα κορυφαία στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης πιστεύουν ότι από το πρωί της Τρίτης η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την «αντεπίθεση» του πανίσχυρου Κινήματος Γκιουλέν. Σύμφωνα με αυτή την άποψη, το Κίνημα Γκιουλέν, το οποίο θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός Ερντογάν έχει κηρύξει πόλεμο στα μέλη του, έχει περάσει σε «αντεπίθεση» και επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση δια μέσου των δομών της αστυνομίας και δικαιοσύνης που ελέγχει.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ακυρώνει το πρόγραμμα του
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Υπουργός Εσωτερικών Μουαμμέρ Γκιουλέρ έχει ακυρώσει το σημερινό πρόγραμμα του εξαιτίας των νέων εξελίξεων. Ο κ. Γκιουλέρ επρόκειτο να μεταβεί στην Αδριανούπολη όπου θα λάμβανε μέρος σε μια εκδήλωση μαζί με τον Έλληνα και Βούλγαρο ομόλογο του.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου