Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΒΕΒΣΚΙ: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πράξεις...»

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του τεχνικού
των «πρασίνων» ενόψει του ντέρμπι
Με καλό ποδόσφαιρο, η ομάδα του μπορεί να κερδίσει το ΑΠΟΕΛ, δήλωσε ο Τόνι Σαβέβσκι στη δημοσιογραφική του διάσκεψη που παρέθεσε την Πέμπτη (12/12) ενόψει του ντέρμπι (15/12 – 19:00).

Τι δήλωσε ο τεχνικός της Ομόνοιας για:

Το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ: «Τη Δευτέρα έχουμε το μεγάλο το ντέρμπι και τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Σημασία έχουν οι πράξεις και τα έργα. Ελπίζω να είμαστε καλά, παρά τα κάποια μικροπροβλήματα. Πρέπει να παρουσιαστούμε όσο μπορούμε καλύτεροι. Με καλό ποδόσφαιρο μπορούμε να φτάσουμε στους τρεις βαθμούς, που είναι το ζητούμενο, για να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία».

Τα λάθη που παρατηρούνται από συγκεκριμένους παίκτες (παράδειγμα δόθηκε ο Αλαμπί): «Είναι περισσότερο ψυχολογικοί λόγοι για ορισμένους παίκτες. Λίγο και ο κόσμος έχει μια ανυπομονησία σε ορισμένους όταν γίνονται κάποια λάθη και δεν μπορούμε να βγάλουμε την μπάλα έξω. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής και πέρσι το ίδιο πρόβλημα είχε, αλλά λειτουργούσε και ο κόσμος διαφορετικά μαζί του».

Τον Εμπέμπα και αν είναι χειρότερος σε σχέση με τους παίκτες που αγωνίζονται στην άμυνα: «Πολλές μεταγραφές όταν γίνονται είτε φτηνές είτε ακριβές, όχι μόνο για την Ομόνοια, έρχονται και φεύγουν χωρίς να παίξουν. Δαπανούνται πολλά λεφτά. Δεν χρειάζεται να συζητάμε και να το κάνουμε μεγάλο θέμα. Πιστεύουμε σε όλους τους παίκτες και είναι δική μου επιλογή».

Την πίεση που υπάρχει: «Η πίεση πάντα υπάρχει, είτε πριν είτε μετά. Πάντα υπάρχει, γιατί είσαι η Ομόνοια. Τώρα γιατί έχει αλλάξει αυτό το πράγμα, το σερί και αυτά, υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις. Δεν είναι για να αναλύσουμε τώρα».

Τις απουσίες: «Αυτή τη στιγμή μόνο ο Εφραίμ είναι εκτός. Υπάρχει και ένα θέμα με τον Αντράντε (σ.σ. δεν προπονήθηκε σήμερα) και θα το δούμε».

Το αν θα επηρεάσει ο διαχωρισμός στις κερκίδες: «Δεν παίζεις μόνο για τον κόσμο που είναι στη μία κερκίδα, παίζεις και για τον κόσμο που είναι εκτός. Δεν έχει σημασία που θα έχουμε μόνο μια κερκίδα, ο κόσμος είναι πάντα παρών».

Το αν το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει την πορεία των δύο ομάδων: «Όχι, γιατί είναι κοντινές οι αποστάσεις. Είναι το κλασικό ντέρμπι. Έχει περισσότερη σημασία η ψυχολογία. Οι βαθμοί είναι καλοπροαίρετοι, αλλά δεν τίθεται θέμα να χάσει την κούρσα αυτός που θα χάσει το παιχνίδι. Είναι θέμα περισσότερο γοήτρου και ψυχολογίας».

Το παιχνίδι με τον Ερμή και το πως η Ομόνοια χάνει ένα ημίχρονο στα τελευταία της παιχνίδια: «Υπερεκτιμήσαμε τον αντίπαλο. Προσέχαμε περισσότερο, αν και ο Ερμής εκτός από το γκολ που έβαλε στα πρώτα είκοσι λεπτά δεν είχε δείξει κάτι επιθετικά. 

Εμείς είχαμε δύο φάσεις, που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αλλά δεχόμενοι το γκολ μας... ήρθε βαρύ ψυχολογικά και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε μπροστά, το γυρίσαμε, αλλά δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε. Συμφωνώ, όμως, πως χάσαμε ένα ημίχρονο».

Για την αλλαγή του Αλίμπιο: «Αν κερδίζαμε θα ήταν όλα οκ. Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά και όταν χάνεις γίνεται κριτική. Είναι μία “καραμέλα” που χρησιμοποιείται όταν σε περιμένουν στη γωνία».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι τελευταίες φωνές διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας σε παιχνίδια που οι «πράσινοι» ένιωσαν αδικημένοι, αυτό έχει επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές του, ο Τόνι Σαβέβσκι προτίμησε να μην απαντήσει.

Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου