Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ήταν πολλά τα λεφτά...

H φετινή σεζόν του Ράφαελ Ναδάλ ήταν από τις καλύτερες της καριέρας του, κατακτώντας 10 τίτλους και περίπου 14.5εκ. δολάρια σε χρηματικά έπαθλα από τα τουρνουά.

 Για την περιοδεία του στη Νότιο Αμερική που διήρκησε μια εβδομάδα, ο Ράφα φέρεται να έβγαλε κάτι λιγότερο απ'οσα τους 9 μήνες στο φετινό ATP World Tour!

O Ράφαελ Ναδάλ ήταν από αυτούς που διαμαρτύρονταν για τα πολλά τουρνουά στο tour και για το λίγο χρόνο ξεκούρασης στην off-season στο τέλος κάθε χρονιάς.

Οι υπεύθυνοι άκουσαν τις φωνές των τενιστών και κατάφεραν να μειώσουν την αγωνιστική χρονιά, προσφέροντας επιπλέον εβδομάδες ξεκούρασης και προετοιμασίας για τους αθλητές.

Αυτός ο "αέρας", έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς τενίστες να δώσουν exhibition αγώνες και να βγάλουν αρκετά χρήματα, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Έτσι και ο Ράφαελ Ναδάλ, στα 'χνάρια του Ρότζερ Φέντερερ, πραγματοποίησε περιοδεία στη Νότιο Αμερική από τις 17 έως τις 24 Νοεμβρίου σε Χιλή, Αργεντινή και Κολομβία, δίνοντας σειρά από φιλικούς αγώνες.

Για τους έξι αγώνες που έδωσε σε Λίμα (Φερέρ), Μπουένος Άιρες (Τζόκοβιτς, Ναλμπαντιάν), Κόρντομπα (Ναλμπαντιάν) και Μπογκοτά (Τζόκοβιτς), ο Ναδάλ έβγαλε περίπου 10εκ. δολάρια, τα 2/3 απ'όσα είχε βγάλει σε ολόκληρη τη φετινή σεζόν στο ATP World Tour, έχοντας κατακτήσει και δύο Grand Slams!

Πέρυσι, ο Ρότζερ Φέντερερ είχε βγάλει περίπου 12εκ. δολάρια για 10 μέρες περιοδείας στη Νότιο Αμερική.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι κορυφαίοι τενίστες έχουν τεράστια εμπορική επιρροή και οι μεγάλες εταιρίες κάνουν τα πάντα για να τους δελεάσουν, προσφέροντας αμύθητα ποσά έστω και για λίγες ώρες δημόσιας εμφάνισης.

Βέβαια, μερικές φορές οι αποστολές τους δεν είναι εύκολες, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο event των Ναδάλ και Τζόκοβιτς στην Παταγονία, όπου έπαιξαν τένις σε πλωτό court με φόντο παγόβουνα!

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου