Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 22ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Κατάδικος, ηλικίας 22 μόλις χρόνων, αυτοκτόνησε στις Κεντρικές Φυλακές το περασμένο Σάββατο.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος, που δεν ήταν βαρυποινίτης, είχε προβεί σε απόπειρα αυτοκτονίας ένα εικοσιτετράωρο πριν και είχε τοποθετηθεί σε ειδικό κελί για την προστασία του. 

 Ωστόσο δεν του αφαίρεσαν τα κορδόνια των παπουτσιών του, τα οποία τελικά χρησιμοποίησε για να θέσει τέρμα στη ζωή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη αυτοκτονία στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου κατά το 2013. Ο κατάδικος που έθεσε τέρμα στη ζωή του κατάγεται από τη Συρία και βρισκόταν στις Κεντρικές Φυλακές από τον περασμένο Ιούνιο για υπόθεση πλαστοπροσωπίας και θα αποφυλακιζόταν σε δύο μήνες. 

 Την περασμένη Παρασκευή αυτοτραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου έτυχε της κατάλληλης περίθαλψης. Στη συνέχεια επέστρεψε στις Φυλακές και τοποθετήθηκε σε ειδικό κελί που χρησιμοποιείται για κράτηση των φυλακισμένων που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας.

 Το Σάββατο το βράδυ, γύρω στις 9.00 εντοπίστηκε απαγχονισμένος. Ο αναπληρωτής διευθυντής των Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, αναμένεται να διατάξει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες, ενώ ποινική ανάκριση διενεργεί ήδη η Αστυνομία.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου