Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ομήρου: Το 2014 χρόνος κάθαρσης και τιμωρίας

Το 2014 πρέπει να αποτελέσει το χρόνο της κάθαρσης και τιμωρίας των ενόχων της οικονομικής τραγωδίας δήλωσε σήμερα, στο περιθώριο επίσκεψης του στη Λιμενική Αστυνομία Πάφου, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Για την κατάντια αυτή, πρόσθεσε, υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι, ενοχές και ένοχοι για διαπλοκή, «διαφθορά, χρηματισμό , ασύγγνωστη αμέλεια, ελλιπή εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, κραιπάλη στον τραπεζικό τομέα».

Η ευημερούσα Κύπρος, συνέχισε, κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος και μετατράπηκε στην Κύπρο της ύφεσης, της ανεργίας, της κοινωνικής δυστυχίας και των κοινωνικών παντοπωλείων.

Ο κ. Ομήρου είπε, επίσης, πως ο λαός μας απαιτεί κάθαρση της τραγωδίας και τιμωρία των ενόχων, προσθέτοντας πως «δεν θα ανεχθεί την παραγραφή εγκλημάτων και την ατιμωρησία», γιατί «η ατιμωρησία θα είναι η δημιουργός και η πηγή νέων εγκλημάτων».

Η Γενική Εισαγγελία και οι διωκτικές αρχές, πρόσθεσε, έχουν καθήκον χωρίς άλλη καθυστέρηση να ολοκληρώσουν τις επιβαλλόμενες έρευνες μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, με μοναδικό στόχο την απονομή της δικαιοσύνης.

Αναμένουμε, συνέχισε, «από τη Γενική Εισαγγελία και τη Νομική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την αστυνομία, με τις διωκτικές αρχές, να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διερεύνησης των οικονομικών εγκλημάτων για όσους ευθύνονται για εγκληματική αμέλεια, για διαπλοκή, διαφθορά, λεηλασία του δημοσίου χρήματος, λάθη στον τραπεζικό τομέα, που φθάνουν τα όρια της εγκληματικής συμπεριφοράς», και να προσαχθούν «ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων».

Ο κ. Ομήρου είπε ακόμη πως ο «λαός δεν θα ανεχθεί άλλη ατιμωρησία και άλλη συγκάλυψη» και δήλωσε πως το 2014 θα πρέπει να είναι ο χρόνος, κατά λαϊκή απαίτηση, της τιμωρίας του εγκλήματος, της κάθαρσης και του ποινικού κολασμού των ενόχων της οικονομικής τραγωδίας που βιώνει ο λαός μας.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου