Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΦΠΑ: Από το 18% στο 19% από 1η Ιανουαρίου - Προσπάθεια υπεραγορών για συγκράτηση τιμών μετά την άνοδο

Οι υπεραγορές θα απορροφήσουν την αύξηση στο ΦΠΑ ούτως ώστε να μην ανεβεί το κόστος ζωής και να μην μετακυλιστεί η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στις πλάτες των καταναλωτών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Χατζηαδάμου, Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου.
Οι υπεραγορές, συνέχισε, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής τους πολιτικής, «θα λάβουν  τα μέτρα ώστε να μην μετακυλιστεί το κόστος στον καταναλωτή, δίδοντας του με αυτόν τον τρόπο μια ανάσα».

Ο κ. Χατζηαδάμου εξέφρασε την ικανοποίηση του από την κίνηση που παρατηρήθηκε αυτές τις ημέρες στις υπεραγορές και ανέφερε πως η ψυχολογία του καταναλωτή έχει αλλάξει. Σε ό,τι αφορά τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, ο κ. Χατζηαδάμου ανέφερε πως αυτά λειτουργούν άψογα τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, σημειώνοντας πως αυτά τα ζητήματα έχουν να κάνουν με τους ελέγχους που γίνονται επισταμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες στον δικό του κλάδο, μια αγαστή συνεργασία, όπως την χαρακτήρισε.

Πρόσθεσε πως τα μέλη του Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου διακατέχονται από επαγγελματισμό ώστε να είναι σίγουρος ο Κύπριος καταναλωτής πως ό,τι καταλήγει στο πιάτο του είναι απόλυτα ασφαλές, ειδικότερα μέσα από την εμπιστοσύνη που διέπει τις υπεραγορές και που εδώ και χρόνια έχουν υιοθετήσει τα απαραίτητα συστήματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή τροφίμων.

Ο κ. Χατζηαδάμου αναφέρθηκε και στις προσφορές που γίνονται από όλες τις υπεραγορές, αλλά και στην ανταπόκριση των καταναλωτών.

Πηγή: philenews 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου