Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Προμηνύονται απολύσεις στο ΡΙΚ

Αποφασισμένος για ριζικές τομές στο ΡΙΚ εμφανίστηκε ο Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος χαρακτήρισε το ΡΙΚ υδροκέφαλο και πως δεν μπορεί πλέον να αποτελεί την ιερή αγελάδα. Από την άλλη, ο παραιτηθείς πρόεδρος του Δ.Σ. Μάκης Συμεού τόνισε πως με τις περικοπές των 6εκ. το ΡΙΚ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος τόνισε ότι θέση και απαίτηση της κυβέρνησης είναι να νοικοκυρευτεί το ΡΙΚ και να λειτουργήσει με προϋπολογισμό μειωμένο κατά πεντέμιση εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο κύριος Χάσικος ανέφερε ότι η μείωση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο περισυλλογής της κυβέρνησης.

Δεν μπορεί, είπε, το ΡΙΚ να αποτελέσει την ιερή αγελάδα του κράτους.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε το ίδρυμα υδροκέφαλο οργανισμό και κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο να επεξεργασθεί τρόπους για εξοικονομήσεις.

Διευκρίνισε ότι δεν σημαίνει πως οι εξοικονομήσεις θα προέλθουν μόνο από τη μείωση του προσωπικού.

Μπορεί, είπε, να γίνουν περικοπές από προγράμματα, παραγωγές, και άλλα.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το ΡΙΚ μπορεί να λειτουργήσει με το μειωμένο προϋπολογισμό, και πρόσθεσε ότι τον Ιούλιο του 2014, θα ολοκληρωθεί η μελέτη για το ίδρυμα, οπότε, όπως είπε, θα γίνει διάλογος για το τί είδους δημόσια ραδιοτηλεόραση χρειάζεται ο τόπος.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απολύσεων ο κύριος Χάσικος είπε ότι υπάρχει υπερπληθυσμός στο ΡΙΚ και ότι έχει εισρεύσει αχρείαστο, κατά την έκφρασή του, προσωπικό.

Έκανε λόγο για υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται μόνο δύο ώρες τη βδομάδα και για υπαλλήλους οι οποίοι προσλήφθηκαν μαζικά, χωρίς να υπάρχει ανάγκη, απλώς και μόνο για να βολευτούν.

Το ΡΙΚ είναι στα όριά του
Η αποδυνάμωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εγκυμονεί κινδύνους, ιδιαίτερα με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, προειδοποίησε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού, ο οποίος χθες υπέβαλε την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος για τη μείωση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος για το 2014.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Συμεού τόνισε ότι το ΡΙΚ βρίσκεται στα όριά του και ότι με τις περικοπές των έξι εκατομμυρίων δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Ο Μάκης Συμεού τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει πρώτα μελέτη για αναδιάρθρωση του ΡΙΚ και ακολούθως να υπάρξει μείωση στον προϋπολογισμό.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα η παραίτησή του να βοηθήσει το Ιδρυμα.

Σε ερώτηση γιατί δεν είχε υποβάλει την παραίτησή του ενωρίτερα, αφού ήταν γνωστές οι θέσεις της κυβέρνησης για περικοπές, ο κύριος Συμεού απάντησε ότι ευελπιστούσε πως θα γίνονταν δεύτερες σκέψεις.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου