Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ATP: Εκρηκτικός ο Νόλε, μέσα κι έξω...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να έχασε τη ψυχραιμία του στα μέσα του 2ου σετ, νιώθοντας αδικημένος από κάποιες αποφάσεις του chair umpire της πρώτης ημιτελικής αναμέτρησης στο Shanghai Masters κόντρα στον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, ωστόσο ήταν εξαιρετικός εντός court και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης!

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Σανγκάη, θα έχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης.

Ο 26χρονος Σέρβος, έκανε ένα εκπληκτικό 1ο σετ και στη συνέχεια κατάφερε να δαμάσει τον ατίθασο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά αλλά και τα δικά του νεύρα για να φτάσει στη μεγάλη νίκη με 6-2, 7-5 επί του Γάλλου, κλείνοντας θέση στον Κυριακάτικο τελικό της προτελευταίας Masters διοργάνωσης της σεζόν.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, έγινε "Τούρκος" μετά από δύο υποδείξεις του διαιτητή του αγώνα στο 2ο σετ της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να βγει εκτός ελέγχου και να φωνάζει δυνατά στον chair umpire, ωστόσο στη συνέχεια ήταν ψύχραιμος και πήρε δίκαια τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Αυτή ήταν η 19η συνεχόμενη νίκη του Νόλε επί Κινέζικου εδάφους, από τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Πεκίνο πέρυσι.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στο China Open και πάει για το δεύτερο συνεχόμενο "double" στην Κίνα, παίζοντας εξαιρετικό τένις και αυτή την εβδομάδα στην Σανγκάη.

Ειδικά στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης με τον Τσονγκά, ο Νόλε ήταν χάρμα ιδέσθαι κυριαρχόντας απόλυτα του Γάλλου στο Qi Zhong Stadium και δεν επέτρεψε λεπτό στον αντίπαλό του να αμφισβητήσει την κυριαρχία του.

Ουσιαστικά, μόνο 5 λεπτά έπαιξε τένις αξιώσεων και σύμφωνα με τις δυνατότητές του ο Τσονγκά και κατάφερε να ανατρέψει το 3-0 του Σέρβου, μειώνοντας σε 3-2.

Η χαρά του Τσονγκά δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Τζόκοβιτς πέτυχε άλλα δύο breaks, στο 6ο (4-2) και 8ο game (6-2), παίρνοντας προβάδισμα στα σετς μετά από 34 επιβλητικά λεπτά, με τένις πολύ υψηλού επιπέδου.

Το 2ο σετ ήταν σαφώς πιο αμφίρροπο και σε αυτό έπαιξε ρόλο η αγωνιστική ανάταση του Τσονγκά ο οποίος βελτίωσε εντυπωσιακά τα πολύ άσχημα ποσοστά στο σερβίς στο 1ο σετ.

Ο Τζόκοβιτς έδειξε να είναι έτοιμος να κλείσει με έλεγχο και το 2ο σετ, πετυχαίνοντας break στο 6ο game (4-2), όμως το επόμενο game ήταν καταστροφικό για τον Σέρβο από κάθε άποψη.

Ο διαιτητής πήρε πάνω του μια δύσκολη αλλά δίκαιη απόφαση, γεγονός που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του Τζόκοβιτς αφού ο πόντος αυτός έδωσε το break back στον Τσονγκά, με τον Σέρβο να αντιμιλάει στον chair umpire του αγώνα.

Με τα πνεύματα οξυμένα, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να βγάλει και πάλι τον καλό του εαυτό εντός court και δεν επέτρεψε στον Τσονγκά να στείλει το σετ στο tie break, πετυχαίνοντας το καθοριστικό break στο 12ο game (7-5).

Απ'την πλευρά του, ο Τσονγκά έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια στο 2ο σετ για να ανατρέψει το σκορ, όμως έδειξε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος για τόσο μεγάλα παιχνίδια, προερχόμενος από τραυματισμό.

Πάντως, το κέρδος είναι μεγάλο για τον Γάλλο αυτή την εβδομάδα στη Σανγκάη, αφού με τους πόντους που συγκέντρωσε βρίσκεται 135 βαθμούς πίσω απ'τον Ρότζερ Φέντερερ στην ATP Race.

Η έκρηξη του Νόβακ Τζόκοβιτς


djokovic-tsonga-stats13-1.jpg


Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου