Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

WTA: Οι δύο κορυφαίες για τον τίτλο

Οι δύο κορυφαίες τενίστριες με βάση την παγκόσμια κατάταξη της WTA, Σερίνα Γουίλιαμς και Βικτόρια Αζαρένκα θα διασταυρώσουν τις ρακέτες τους στον μεγάλο τελικό του Western & Southern Open του Σινσινάτι μετά τις σπουδαίες και δύσκολες νίκες τους στα ημιτελικά του Σαββάτου επί των Να Λι και Γέλενα Γιάνκοβιτς αντίστοιχα. 

Ο τριπλός στόχος επετεύχθει για τη Σερίνα Γουίλιαμς στον ημιτελικό με τη Να Λι στο Οχάϊο.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, κέρδισε στα δύο σετς την αντίπαλό της, προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό στο Western & Southern Open και εξασφάλισε από τώρα την πρώτη θέση της ειδικής κατάταξης Emirates Airlines US Open Series 2013, διεκδικώντας το μπόνους του ενός εκατομμυρίων δολαρίων στο US Open που ακολουθεί σε λίγες ημέρες.

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, μετά από μια σκληρή μάχη με την μαχητική και ξεκούραστη Να Λι, επικράτησε με 7-5, 7-5 της Κινέζας πρωταθλήτριας και εξασφάλισε το πρώτο, χρονικά, εισιτήριο για τον τελικό της Premier 5 διοργάνωσης των 2.3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σινσινάτι.

Τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο σετ, η Γουίλιαμς ξεκίνησε πολύ δυνατά παίρνοντας προβάδισμα, όμως η Να Λι πάλεψε και κατάφερε να ισορροπήσει, προσωρινά, τον αγώνα, μέχρι που η 31χρονη Αμερικανίδα πάτησε γκάζι στο τέλος κάθε σετ, φτάνοντας στη δύσκολη επικράτηση μετά από 1 ώρα και 33 λεπτά αγώνα.

Μάλιστα, η Να Λι που επέστρεψε απ'το 1-4 games στο εναρκτήριο σετ, είχε set point στο 5-4, όμως το τραγικό double fault έδωσε τη δυνατότητα στην Σερίνα να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκησή του και τελικά το κατέκτησε με 7-5.

Ίδια εικόνα και στο 2ο σετ, με τη Γουίλιαμς να προηγείται με 4-2, την Να Λι να ανατρέπει και να σερβίρει στο 5-4 για την ισοφάριση και την Αμερικανίδα να κλέιβει στο τέλος τη νίκη.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που προκρίθηκα στον τελικό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με στήριξαν σήμερα. Όλοι ήσασταν υπέροχοι. Δεν νιώθω και πολύ καλά αλλά με βοηθήσατε να κερδίσω. Σας ευχαριστώ" είπε η Γουίλιαμς στη συνέντευξη εντός court.

Στον πρώτο της τελικό στο Σινσινάτι, η κορυφαία τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Βικτόρια Αζαρένκα η οποία ανέτρεψε το σκορ απέναντι στην επίσης πρώην Νο1 της WTA, Γέλενα Γιάνκοβιτς.

Η 24χρονη Λευκορωσίδα, επιβλήθηκε με 4-6, 6-2, 6-4 της Σέρβας πρωταθλήτριας, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδια που τα αβίαστα λάθη πρωταγωνίστησαν.

Το Νο2 του ταμπλό, δέχθηκε 10 breaks στο σερβίς της ωστόσο κατάφερε να πετύχει 13 στο σερβίς της Γιάνκοβιτς, φτάνοντας στη νίκη μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα στο δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου.


"Δεν με νοιάζουν τα breaks που δέχθηκα. Αυτό που μετράει είναι ότι κέρδισα τον αγώνα. Ποιός νοιάζεται για τα breaks" είπε χαρακτηριστικά η Αζαρένκα η οποία είχε κερδίσει τη Γουίλιαμς στον μεταξύ τους τελικό στην Ντόχα στις αρχές της σεζόν.

Σάββατο 17/08: Ημιτελικά Western & Southern Open

2-Azarenka (Belarus) beat 14-Jankovic (Serbia) 4-6 6-2 6-3
1-Williams (U.S.) beat 5-Li Na (China) 7-5 7-5

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου