Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη νεκρή ζώνη στον Κάτω Πύργο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε νωρίς το πρωί η πυρκαγιά που μαίνονταν από χθες στη νεκρή ζώνη πλησίον της κοινότητας Κάτω Πύργου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέα Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως καθόλη τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης της φωτιάς, οι οποίες προχώρησαν στη διάνοιξη αντιπυρικών λωρίδων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, στην κατεχόμενη κοινότητα του Λιμνίτη εξακολουθεί να υπάρχει εστία πυρκαγιάς από την οποία είναι ορατός μόνο ο καπνός.
Η πυρκαγιά, συνέχισε ο κ. Χρίστου, κατέκαψε συνολικά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο πευκόδασους.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε χθες στην περιοχή Μύλος του Μαύρου, στη νεκρή ζώνη, στον Πύργο Τηλλυρίας στις 16:45 περίπου ενώ και δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 17:30, πλησίον της κοινότητας Κάτω Πύργου.

Οι δυο πυρκαγιές ενώθηκαν και γύρω στις 19:00 χθες το βράδυ είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις ελεύθερες περιοχές, είπε.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, επιστρατεύθηκαν 15 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέλη της Ε.Φ και των ΗΕ, κάτοικοι της περιοχής ενώ επιχείρησαν πτητικά μέσα και συγκεκριμένα τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Εξάλλου υπό έλεγχο τέθηκε στις 19:00 χθες βράδυ, η πυρκαγιά που μαίνονταν για τέσσερις περίπου ώρες σε περιοχή της κοινότητας Χόλη στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζιή για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 2 οχήματα του Τμήματος Δασών, 1 όχημα του Ταμείου Θήρας και 1 βυτιοφόρο όχημα του κοινοτικού συμβουλίου Ακουρδάλειας.

Η κ. Κεμιτζιή ανέφερε πως η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμα της κατέκαψε 15 εκτάρια από αμπέλια, άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα.

Στο μέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμεινε πυροσβεστικό όχημα για αποφυγή τυχόν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβούλιου Χόλη Σάββα Ηλίας, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως φέτος είναι η πρώτη φορά που ξέσπασε πυρκαγιά στην κοινότητά του και ότι για την κατάσβεση της συνέδραμαν και κάτοικοι της περιοχής. Ο κ. Σάββα κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν εκδράμει στις αγροτικές περιοχές και στο ύπαιθρο.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου