Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Χριστόφιας και Ορφανίδης ετοιμάζονται να καταθέσουν στην Ερευνητική

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία θα βρεθεί την εβδομάδα που έρχεται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, για να ολοκληρωθεί το παζλ για το τι είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια στην οικονομία, στη βάση των καταθέσεων όλων των εμπλεκομένων.

Ο κ. Χριστόφιας αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη στις 22 Αυγούστου, στις 10:00 το πρωί.
Ως γνωστόν, ο τέως Πρόεδρος είχε αποστείλει επιστολή στην Ερευνητική Επιτροπή, ζητώντας μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσής του, επικαλούμενος λόγους καλύτερης προετοιμασίας.

Ωστόσο, το αίτημά του δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από την Ερευνητική Επιτροπή, επικαλούμενη τα χρονοδιαγράμματα και την έλλειψη χρόνου.
Η Επιτροπή πρέπει να ολοκληρώσει με τις καταθέσεις και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να συντάξει το πόρισμά της.

Την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, θα βρεθεί ενώπιον της Ερευνητικής ο τέως Διοικητής της Κεντρικής, Αθανάσιος Ορφανίδης.
Στις 27 Αυγούστου και όχι στις 26 του ίδιου μήνα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα καταθέσει τελικά ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Αναμένεται να καταθέσει η ώρα 10:30 το πρωί και σημαντικό μέρος της κατάθεσής του αναμένεται να αφορά στο τι έγινε στις συναντήσεις του Eurogroup τον Μάρτιο και ειδικότερα σε σχέση με την απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων.

Πηγή: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου