Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

AΠΟΕΛ-Απόλλων (1-0): Ο πρώτος τίτλος στους γαλαζοκίτρινους

Ο ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, καθώς κέρδισε στον αγώνα του Σούπερ Καπ τον Απόλλωνα με 1-0, σε ένα αγώνα που αποτέλεσε και για τις δύο ομάδες, πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους την ερχόμενη Πέμπτη (22/08).

Σκόρερ ο ΣέρτζιοΣτα αρχικά στάδια του αγώνα, οι δύο ομάδες έδειχναν επιφυλακτικές στις κινήσεις του. Με την πάροδο του χρόνου όμως άρχισαν σιγά-σιγά να γίνονται πιο δραστήριες στις επιθετικές του δραστηριότητες.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που μπόρεσε να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος και να πάρει προβάδισμα ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου για να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν τον τρόπο στο 35’, όταν ο Μπενασούρ έδωσε ωραία στον Μαντούκα που έφυγε από τα δεξιά, ο Βραζιλιάνος με τη σειρά του έστρωσε στον Σέρτζιο, ο οποίος έπιασε το σουτ. Η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό του Απόλλωνα και κατέληξε στα δίχτυα του Βάλε για να γίνει το 1-0.

Έπεσαν οι ρυθμοίΣτο δεύτερο ημίχρονο, το θέαμα του αγώνα δεν ήταν και τόσο καλό, με τις δύο ομάδες να ρίχνουν τους ρυθμούς και ως επακόλουθο να μην απειλούνται καθόλου οι τερματοφύλακες.
Στο 55’ κινδύνεψε να χαλάσει και το παιχνίδι, όταν μετά από σκληρό φάουλ του Αμορίν σε παίκτη του Απόλλωνα, προκλήθηκε σύρραξη. Επενέβησαν όμως οι ψυχραιμότεροι και κατεύνασαν τα πνεύματα.

Δοκάρι ο ΜαντούκαΟυσιαστικά, στο δεύτερο μέρος η μοναδική απειλή προς τους τερματοφύλακες ήταν από πλευράς ΑΠΟΕΛ, όταν στο 78’ η γυριστή κεφαλιά του Μαντούκα σταμάτησε στο δοκάρι. Παρά το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος δεν πέτυχαν το τέρμα στη φάση αυτή, διατήρησαν το προβάδισμα που πήραν στο πρώτο μέρος, κατακτώντας στο τέλος τον τίτλο.

Σκόρερ: 35’ Σέρτζιο

Κίτρινες: 12’ Σέρτζιο, 54’ Αμορίν  / 14’ Ντανανάε, 82’ Σανγκόι

Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Π. Σέρτζιο):
 Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Ντα Σίλβα, Γκόμες (83’ Βινίσιους), Μοράις, Μαντούκα, Γκονσάλβες (67’ Αλεξάνδρου), Μπενασούρ (92’ Μπούντιμιρ), Σέρινταν
Απόλλων (Χ. Χριστοφόρου): Βάλε, Ντανανάε (66’ Ντανανάε), Βασιλείου, Μερκής, Καρυπίδης, Χαμνταντί, Γκουγιόν (83’ Κωνσταντίνου), Σανγκόι, Παπουλής, Ρομπέρ (74’ Χάμπος), Γκαρσία.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου